BEOGRAD KAO ATINA, TAČNIJE PIREJ: Stižu navijači Olimpijakosa

FOTO: KK Crvena zvezda

Navijači Olimpijakosa u velikom broju kupili ulaznice za završni turnir, očekuje se i pojačanje u vidu braće Delija i rušenje rekorda iz 2010.

Od danas, pa sve do subote Beograd će biti epicentar najbolje evropske košarke. Štark Arena biće domaćin fajnal-fora Evrolige, na kom će četiri najbolja tima voditi borbu za najvredniji evropski trofej. Barselona, Real, Olimpijakos i Efes imaju velike ambicije u prestonici Srbije, a ono što je već sada jasno jeste da će jedan tim imati posebnu podršku. Gromoglasnu.

Radi se o grčkom velikanu čiji navijači stižu u rekordnom broju u srpsku prestonicu, željni da obore rekord iz 2010, kada ih je 6.000 pratilo Olimpijakos na fajnal-foru u Parizu. Grčki mediji danima najavljuju dolazak blizu 10.000 Atinjana i poklonika Olimpijakosa iz ostatka Evrope u srpsku prestonicu, a podršku crveno-belima će sigurno pružiti i bratska grupa navijača Crvene zvezde.

 


Zato bi Beograd ovog četvrtka lako mogao da postane Pirej, obojen u crveno-belo, pošto je već 7.000 karata za fajnal-for u rukama navijača Olimpijakosa.

Ne znam koliko će nas biti u Beogradu, ali sam siguran barem jednako kao u Parizu pre 12 godina, kada je bilo više od 6.000 ljudi. Velika su potraživanja bila, četiri tima su dobila po 600 karata, ali mi smo odmah tražili još. U kontaktu smo sa ostalim klubovima, možda će biti ostatka ulaznica od Reala i Barselone, dok je Efes uzeo sve – otkrio je generalni menadžer Olimpijakosa Nikos Lepeniotis.

ZVEZDI 800 KARATA
Prema procenama atinskog kluba, već sada njihovi navijači imaju 7.000 karata, uključujući i onih 600 zvanično dobijenih od Evrolige. Atinjani računaju i da će 2.000 Grka biti u Beogradu u sopstvenoj režiji i da će kupovati karte na svoju ruku kada stignu u Srbiju. Računaju takođe i na podršku delija, pošto je Evroliga ustupila Zvezdi 800 karata (5%).

U svakom slučaju, već protiv Efesa na otvaranju danas od 18 časova moglo bi da se desi da u Areni zagrmi i rekordnih 10.000 Atinjana. A ako prođu eventualno u finale, možda ih bude i znatno više, blizu potpunog kapaciteta od 15.500 gledalaca.

Sprečena paklena navijačka subota!
Zanimljivo je da su navijači Olimpijakosa okupirali Beograd u danima kada se na Marakani spremala fešta i proslava 33. šampionske titule u slučaju da Zvezda pobedi Voždovac. Taj meč je trebalo da se igra u subotu od 18.30 na stadionu „Rajko Mitić“, što se poklapa s početkom finala Evrolige, koje je zakazano u subotu za 19 časova. Zbog toga je MUP Srbije odlučio da pomeri termine poslednjeg kola plej-ofa sa subote na nedelju da bi se izbegao bliski susret navijača jer od 18.30 i Partizan čeka Radnički Niš u Humskoj.


Be the first to comment on "BEOGRAD KAO ATINA, TAČNIJE PIREJ: Stižu navijači Olimpijakosa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*