NAVIJAČI OLIMPIJAKOSA BOJKOTUJU MEČ ŠAHTJOROM: Zaboravili ste kad je bombardovana Srbija?

„Rat u Ukrajini je počeo 2014. godine i obeležen je zločinima sa obe strane“, stoji u saopštenju grupe Gejt 7

Kroz težak period prolaze ukrajinski velikani Dinamo iz Kijeva i Šahtjor iz Donjecka. Čeka ih krajnje neizvesna budućnost, ali dok traju ratna dejstva na teritoriji Ukrajine, Dinamo i Šahtjor su počeli sa odigravanjem prijateljskih utakmica.


Poznato je da će krajem marta gostovati u Hrvatskoj, dok je zakazan i humanitarni meč između grčkog Olimpijakosa i Šahtjora.

Igraće se na čuvenom Kariaskakiju, ali bez prisustva tvrdog jezgra navijača najboljeg grčkog kluba. Grupa „Gejt 7“, koja ima bratske odnose sa navijačima Crvene zvezde, izdala je zvanično saopštenje na Fejsbuku i objasnila da ne želi da bude deo političkih igara.

Podsetila je i na bombardovanje Srbije 1999. godine.

„Povodom današnje prijateljske utakmice naš stav je jasan. Ne želimo da se kao najveća navijčka grupa u Grčkoj mešamo u političke igre koje za posledicu imaju stradanja civila i nevinih žrtava. Ovo je rat koji je počeo 2014. godine i obeležen je zločinima sa obe strane. Nije bitno da li Amerika ili Rusija vode takve ratove. Kao što mi osuđujemo rat u Ukrajini, tako su svi morali da osude bombaradovanje Srbije 1999. godine. Podsećamo i gospodina Zeleneskog, predsednika Ukrajine, da u Evropi postoji država koja je okupirana 48 godina. To je Kipar. Još jednom želimo da istaknemo da smo za mir, ali da ne želimo politiku na našim tribinama“, stoji u saopštenju navijača Olimpijakosa.


Be the first to comment on "NAVIJAČI OLIMPIJAKOSA BOJKOTUJU MEČ ŠAHTJOROM: Zaboravili ste kad je bombardovana Srbija?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*