NE MOŽE SAM: Čudesan debi Vlahovića nedovoljan za pobedu Juventusa na Madrigalu!

FOTO: Tanjug/AP

Posle prve utakmice osmine finala Lige šampiona između Viljareala i Juventusa niko nema prednost i u revanšu će se krenuti „od nule“ – 1:1 (0:1).

Zvezda večeri je Dušan Vlahović koji je debitovao u Ligi šampiona i to je vest sama po sebi, ali je u 32. sekundi ove utakmice učinio da Evropa i svet zabruje o njemu.

Tek pola minuta učešća u elitnom takmičenju bilo mu je dovoljno da prihvati dugu loptu od Danila, zagradi se i pogodi dalji ugao gola Heronima Ruljija.


Društvene mreže su eksplodirale u sekundi, ali sa razlogom, jer je srpski napadač postao prvi igrač u istoriji Juventusa koji je na debiju u Ligi šampiona uspeo da se upiše u strelce.

Takođe, postao je najbrži debitant koji je kao starter u Ligi šampiona postigao gol, prestigavši Andreasa Melera iz Borusije Dortmund još od 1995. godine.

Rekorder Vlahović nastavio je da biva opasan po gol španskog tima, ali je i „žuta podmornica“ umela da zapreti Vojčehu Ščešnjem.

Posebno u 13. minutu kada je Pedrasa bio u odličnom prodoru, poslužio Đovanija Lo Selsa koji je savladao golmana Juventusa, ali pogodio spoljni deo stative.

Nova pretnja stigla je u 17. minutu preko Danjume, a kako je meč odmicao Juve se sve više povlačio i prepuštao kontrolu domaćinu.

To je Masimilijano Alegri učinio prerano, a rovitog kapitena Leonarda Bonučija je uveo već u pauzi između dva poluvremena.

To nije Juve kakav je nekada bio, niti tim koji bi sa Dušanom Vlahovićem trebalo da izgleda. Prečesto je viđeno devet igrača „iza lopte“ i samo Srbin na centru, izolovan i bez prave podrške.

Viljareal je strpljivo tražio rupu u odbrani Juventusa i dočekao je u 66. minutu. Tada je Čukvueze video potpuno zaboravljenog Danija Pareha koji je efektno zatresao mrežu i poravnao rezultat.

Zbog svega viđenog, italijanski tim nije zaslužio pobedu, iako je u 84. minutu Vlahović mogao da izraste u potpunog junaka „stare dame“, iako to već jeste.

Namestio se tada na svoju levu nogu, provukao loptu između dvojice štopera Viljareala, ali ne i pored golmana Ruljija koji je impresivno reagovao i sprečio Juve da na revanš dođe sa prednošću.

On se igra 16. marta u Torinu i krenuće se „od nule“, budući da od ove sezone više ne važi gol u gostima u Ligi šampiona.


Be the first to comment on "NE MOŽE SAM: Čudesan debi Vlahovića nedovoljan za pobedu Juventusa na Madrigalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*