NOLE IDE PO TITULU: Đoković SLISTIO Hačanova za četvrtfinale Dubaija!

FOTO: EPA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtinale ATP turnira kategorije 500 u Dubaiju.

Novak Đoković savladao je Karena Hačanova sa 2-0 u setovima (6:3, 7:6).

Srpski teniser bio je veoma raspoložen i odigrao je sjajan meč u osmini finala Dubaija, uz male oscilacije, što mu je bio drugi meč u 2022. godini.


Servis je u prvom setu bio nedodirljiv. Đoković je osvojio svih 14 poena kada je ubacio prvi servis i imao odličan učinak i na drugi servis, što je bila nerešiva enigma za Hačanova.

Rus je poznat kao igrač koji dobro servisa i ima jake udarce, na čemu mu se bazira igra, ali Đoković je najbolji riterner na svet i samo blagi pad u igri dovoljan je da Novak dođe do brejk šansi, što se desilo u četvrtom gemu.

Ukrotio je servise Hačanova i naterao ga na greške, pa je stigao do tri brejk lopte na 0:40. Novak koristi drugu brejk loptu i pravi brejk, a zatim ga i potvrđuje i dolazi brzo do 4:1.

Ostatak seta bio je rutina i odličnim servisima Đoković dolazi do vođstva, pošto je osvojio prvi set rezultatom 6:3 posle 32 minuta.

Na startu drugog seta, Đoković u trećem gemu koristi prvu brejk loptu i pravi brejk za 2:1, a onda je morao da spašava tri brejk lopte u narednom gemu i sve tri spasao je odličnim servisima.

Potvrdio je brejk posle preokreta u četvrtom gemu i došao do 3:1.

Đoković je doživeo blagi pad u igri i u osmom gemu je odigrao veoma loše, što koristi Hačanov, vraća brejk i dolazi do izjednačenja i 4:4.

Rus je uz dosta muke potvrdio brejk i poveo, pritiskao Đokovića pri rezultatu 5:4, ali je Đoković uspeo da izjednači.

Set je otišao na kraju u taj-brejk, koji Đoković dobija rezultatom 7:2.

U četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz meča Jirži Veseli – Roberto Bautista Agut.


Be the first to comment on "NOLE IDE PO TITULU: Đoković SLISTIO Hačanova za četvrtfinale Dubaija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*