ORLOVI SILNI I BEZ NIKOLE: Srbija DEKLASIRALA Meksiko!

FOTO: KSS

Muška košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Meksiko rezultatom 104:67 u okviru Akropolis kupa.

Izabranci Igora Kokoškova u petak su na startu turnira pobedili Portoriko 80:68, a poslednji susret odigraće u nedelju od 19 sati protiv Grčke.

Naša selekcija započela je meč u sledećoj petorci: Jović, Anđušić, Dobrić, Bjelica i Marjanović. Dobar početak zabeležile su obe reprezentacije. Igralo se veoma otvoreno i efikasno i kroz dva minuta viđeno je 16 poena sa izjednačenim rezultatom.


Odbrane nisu bile agresivne, poeni su se u početku sa lakoćom postizali, ali ubrzo je srpska reprezentacija ubacila u „petu brzinu“ i uz pogotke Jovića, te Petruševa pod košem, razlika je bila dvocifrena. Pod košem je takođe neprikosnoven bio i Boban Marjanović, kojem Meksikanci ništa nisu mogli. Neretko je popravljao promašaje našeg tima, a i sam bio meta akcija saigrača.  S druge strane, Meksiko je pretio preko Amiga i Fabijana, ali nije to bilo dovoljno da se približe „orlovima“ koji su bili solidni u šutu spolja, ali su unutra bili dominantni sa procentom pogodaka od 80 odsto u prvom delu..

Meksikanci su bili ti koji su se oslonili na šut za tri poena, pogađali jesu, ali nije im to previše pomoglo. Furiozna je bila Srbija u tranziciji i razlika se povećavala, te do kraja poluvremena dostigla +16. Procenti su se u nastavku za nijansu pokvarili, ali se vođstvo praktično dupliralo u odnosu na pauzu.

Ognjen Dobrić se ozbiljno nametnuo selektoru Kokoškovu, budući da nije imao niti jedan promašaj na susretu do poslednjeg kvartala. Sve je ulazilo, kako sa linije penala, tako i iz igre i tada je kraj njegovog imena bila brojka od 16 poena. Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde definitivno je potvrdio da je u briljantnoj formi.

Meksiko je bio potpuno slomljen, napad im nije funkcionisao kao na početku i bilo je jasno da, kada tim Igora Kokoškova „zategne“ odbranu, neće biti problema.

Svi igrači našeg tima upisali su se u listu strelaca izuzev Branka Lazića, koji je bio potpuno van ritma. Najefikasniji je bio ponovo bio Filip Petrušev sa 23 poena, 17 je dodao Dobrić, koji je meč završio bez ijednog promašaja! Po 12 su upisali Jović i Marjanović.


Be the first to comment on "ORLOVI SILNI I BEZ NIKOLE: Srbija DEKLASIRALA Meksiko!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*