ORLOVI KAO RAZBIJENA BANDA: Rusija deklasirala sramnu Srbiju!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je na „VEB Areni“ u Moskvi od Rusije rezultatom 4:0, pa je godina započeta na vrlo razočaravajući i frustrirajući način. Evropsko prvenstvo nije toliko daleko, da podsetimo…

Pravi spektakl napravio je domaćin pred početak meča, mnogobrojni događaji organizovani u blizini i na samom stadionu, a duel je započet i spektakularnom izvedbom obe himne, dok je počasni udarac izveo srpski glumac koji već neko vreme radi u najvećoj državi sveta, Miloš Biković.

 


Promešao je Dragan Stojković Piksi karte, dao šansu svim momcima koji karijere grade u Rusiji, promenio po prvi put i startnu formaciju u 4-2-3-1 i sa dosta ambicija naš tim je započeo meč.

Prvu pravu šansu na susretu propustio je Andrija Živković u osmom minutu, kada je sa ivice kaznenog prostora gađao poprilično neprecizno. Bilo je to sve što je Srbija uradila do ključnog momenta na susretu…

Igrao se 19. minut kada je Hlusevič izbio ispred Đorđa Petrovića, a Milan Gajić ga povukao za dres. Pokazao je turski sudija na belu tačku, ali se proveravao potencijalni ofsajd. Kada je u VAR sobi utvrđeno da ga nije bilo, beku moskovskog CSKA je pokazan i crveni karton.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Anton Mirančuk, iako je čuvar mreže Čelsija bio na samoj lopti. Bila je to samo najava onoga što sledi.

Rusija je očekivano preuzela kontrolu, što se isplatilo nakon prekida u 32. minutu. Nije odbrana dobro reagovala, Strahinja Pavlović je loše intervenisao, a pogodak je postigao defanzivac Maksim Osipenko.

U završnici prvog poluvremena „orlovi“ su stvorili nekoliko izglednih šansi preko Pavlovića, najbolju preko Tadića koji je gađao direktno u Safonova i Gaćinovića.

Na pauzi je probao Piksi da razmrda ekipu ubacivanjem pre svih Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića Savića, pomalo i rizično igrao sa dva špica, što se u 55. minutu obilo o glavu. Rezervista Aleksej Mirančuk je sam ostao na petercu i lako je povisio vođstvo na 3:0.

Ušao je duel do 70. minuta u jedan slabiji ritam, a onda su Rusi krenuli i po četvrti pogodak. Petrović je spasio najpre ekipu posle udarca Zahrjana, koji je nešto kasnije zatresao i prečku, dok je stativu pogodio Sergejev.

Do kraja duela Igor Sergejev se ipak upisao u listu strelaca i to nakon asistencije Zaharjana. Prethodno je drugopomenutom zbog pasivnog ofsajda poništen gol, ali to ih nije sprečilo da se ipak upišu u statistiku.

 


Imao je Sergej šansu da glavom ublaži poraz neposredno pre pogotka, ali Safonov mu je skinuo čistu šansu.

Srbija će naredni meč odigrati u ponedeljak protiv Kipra u drugoj proveri u martu.

Be the first to comment on "ORLOVI KAO RAZBIJENA BANDA: Rusija deklasirala sramnu Srbiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*