APOKALIPSA U NIŠU: Belgija srušila SRAMNU Srbiju i udaljila je od SP!

FOTO: KSS

Reprezentacija Srbije je ostala sa malo šansi da se plasira na Mundobasket pošto je poražena od reprezentacije Belgije sa 73:74.

Belgijanci su nakon prvog dana utakmice u „Čairu“ imali 6:3, a Srbija je krenula ozbiljno drugog dana ovog meča.

Tim Svetislava Pešića je stigao do prednosti, ali su Belgijanci trojkama održavali rezultat u egalu. Boban Marjanović je bio odličan, ali su gosti vodili nakon prvih deset minuta posle trojke koju je postigao Libert.


Srbija je morala da stegne obruč oko svog koša, a Belgijanci nisu uspeli da održe nivo šuta iz prve deonice.

Vanja Marinković je bio sjajan danas, nagovestio je da će biti njegov dan, ali naša reprezentacija nikako nije uspevala da se odlepi. Imali smo 33:28, ali su naši rivali probijali kroz sredinu i na taj način stigli čak i do prednosti u samom finišu nakon izgubljenih lopti Srbije.

Ipak, Nemanja Bjelica je uspeo da košem sa linije za slobodna bacanja donese Srbiji izjednačenje pred nastavak.

Jasno je bilo da moramo mnogo bolje u nastavku i počelo je sjajno, trojkom Nemanje Bjelice, a potom je pogodio je Vanja Marinković svoju novu trojku. Odbrana je bila odlična u trećoj četvrtini, poveli smo sa 49:43, a nakon trojke Alekse Avramovića bilo je 54:48.

Belgijanci su imali devet života danas, čekao se trenutak kada ćemo prelomiti meč, i kada smo svi pomislili da će biti sve rešeno, nije bilo tako.

Posle trojke Davidovca imali smo 68:57, bilo je 6:52 do kraja utakmice, a od tog trenutka pa sve do 1:49 do kraja, Srbija je postigla samo tri poena, a Belgijanci su najviše zahvaljujući Lekomtu stigla do prednosti – 71:72. Čekali smo neizvesnu završnicu…

Belgijanci su na kraju košem Lekomta stigli do prednosti, na kraju nismo uspeli da organizujemo akciju, bilo je čak amaterski, pa praktično sa malim šansama ulazimo u drugi krug kvalifikacija za Mundobasket…

Bako je postigao 17 poena, Obasohan 16, a sjajni Lekomt 14.

Kod Srbije Marinković je stao na 14 poena, Bjelica je dodao 12, Avramović 11.

 


Be the first to comment on "APOKALIPSA U NIŠU: Belgija srušila SRAMNU Srbiju i udaljila je od SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*