KORAK SMO BLIŽE OI: Srbija se mučila, pa deklasirala Dominikansku Republiku!

FOTO: KSS

Košarkaši Srbije savladali su Dominikansku Republiku rezultatom 94:76 u okviru kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

Mimo očekivanja, protivnik je dugo odolevao, iako je Srbija bila prilično efikasna u prvoj četvrtini. U tom delu igre selekcija Igora Kokoškova je konstantno bila u vođstvu, počev od uvodnih 8:0. Naš tim je bio razigran u napadu, ali se i tada primećivala slabija igra u odbrani, pa je posle deset minuta igre rezultat bio 31:23 za Srbiju.

U drugom kvartalu potpuno je stao naš napad, sve teže smo dolazili do poena, a Dominikana je iz minuta u minut sticala sve veće samopouzdanje, predvođena raspoloženim Lizom i Solanom koji je imao i jedno spektakularno zakucavanje.


Pred kraj poluvremena, Dominikana je povela sa 46:43, a Vasa Micić je na kraju sa linije penala uspeo da izjdnači na 47:47 i  tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme.

I treća četvrtina je bila problematična za naš tim, šut i dalje nije služio reprezentaciju Srbije, pogotovo van linije 6.75m. Zahvaljujući tome, Dominikana je održavala aktivan rezultat, dolazila je ponovo u vođstvo, ali početkom poslednjeg kvartala Srbija pravi seriju 9:0 za vođstvo 78:69 i praktično je tada i prelomila meč u svoju korist.

Do kraja, naš tim je stigao i do ubedljve pobede, što baš i na ilustruje na pravi način šta se večeras dešavalo u “Pioniru“.

Boban Marjanović je sa 18 poena i 10 skokova bio najefikasniji u reprezentaciji Srbije, Petrušev je upisao 17, a Micić 16 poena. U selekciji Dominikane, Liz i Tores po 16, solano deset poena, svih deset u prvom poluvremenu.

Već sutra, takođe od 20:15h, Srbija igra meč drugog kola, a rival će nam biti selekcija Filipina.


Be the first to comment on "KORAK SMO BLIŽE OI: Srbija se mučila, pa deklasirala Dominikansku Republiku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*