CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda ubedlijvo savladala Napredak i najavila derbi sa Partizanom!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Napredak u Kruševcu sa 4:1 u okviru 29. kola Linglong Superlige Srbije.

Šampion Srbije je tako napravio dobru uvertiru za večiti derbi protiv Partizana, koji je na programu u sredu od 18.00.

Crveno-beli su postigli po dva pogotka u oba poluvremena, a u strelce su se upisali Katai, Falčineli, Ben i Pavkov, dok je jedini gol za domaće postigao Luka Milunović, nekadašnji igrač Zvezde.

Izabranici Dejana Stankovića su, takođe, upisali 19. trijumf zaredom u domaćim takmičenjima, te osigurali najmanje devet bodova prednosti pred derbi.

Od samog starta duel gosti su, po inače jako teškom i lošem terenu usled pljuska, napadali i tražili vođstvo.

Ozbiljne šanse su izostale sve do 21. minuta, kada je Nikolić proigrao Gajića, koji je nakon centaršuta pogodio Sprema, te je sudija Šegrt pokazao na belu tačku. Ovo je bila sumnjiva situacija pošto se nakon gledanja snimka ne može tačno odrediti da li je Sprema pogodila lopta u ruku ili u rame.

Odgovornost je preuzeo Aleksandar Katai i rutinski savladao Živkovića.

Taj gol je u potpunosti slomio otpor domaćih, a Zvezda je do novog pogotka stigla samo četiri minuta kasnije. Ivanić je šutirao sa ogromne distance, Živković je jedva zaustavio taj udarac, da bi nakon odbitka pogodak postigao Dijego Falčineli.

U tim trenucima kiša je pojačala u Kruševcu, usporila malo igru i napade gostiju, te golova do pauze više nije bilo.

Dejan Stanković je na pauzi u svlačionici ostavio Kataija i Sanoga, na teren je poslao Petrovića i Bena, koji je odmah imao dobar potez.

Proigrao je Ivanića, koji je istrčao sam pred golmana domaćih, ali je nonšalantno šutirao pored gola.

Napredak je na svoju najbolju šansu čekao do 57. minuta, kada je Bačanin uputio udarac sa desetak metara pravo u Borjana.

Delovalo je da se sve smirilo, a onda je u Kruševcu krenula goleada – tri pogotka za pet minuta.

Prvo je Ben pogodio kao Falčineli, nakon odbitke i slobodnog udarca Falka. Brzo su uzvratili domaći, pošto je gol postigao Luka Milunović, nekadašnji igrač crveno-belih.

Na terenu je uskoro bio i Milan Pavkov, kome je za gol bio potreban samo minut. Lepo je šutirao levom nogom i pogodio malu mrežicu golmana Živkovića.

Do kraja susreta golova više nije bilo, te je Zvezda rutinski upisala nova tri boda i učvrstila lidersku poziciju. Sa druge strane Napredak je ostao 16. sa 29 bodova.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda ubedlijvo savladala Napredak i najavila derbi sa Partizanom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*