LUDA UTAKMICA NA MARAKANI: Srbija sa ivice ponora do boda, Ronaldo POBESNEO zbog „fantomskog“ gola u 93. minutu!

FOTO: FSS

U 2. kolu grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Srbije je remizirala sa Portugalijom rezultatom 2:2 (0:2).

Selekcija Srbije je odigrala dva potpuno različita poluvremena, a drugo u kom je apsolutno nadigrala favorizovanog protivnika, pruža veliku nadu pred nastavak kvalifikacija.

Dobili smo ohrabrenje i sliku Srbije koju želi Dragan Stojković Piksi, a ta otvorena igra na gol više raduje većinu poklonika fudbala.

Ono po čemu će se posebno pamtiti ovaj meč jeste rekord Aleksandra Mitrovića koji je 39. golom u nacionalnom dresu postao najbolji strelac naše reprezentacije u istoriji.

Srbija je veoma dobro započela meč. Mitrović je dobijao duele sa Fonteom, a prvu šansu je imao Kostić, ali je njegov udarac izblokiran. Portugalci su pripretili preko Ronalda, ali je Portugalac promašio veliku šansu i poslao loptu na tribine Marakane.

Ipak, u 11. minutu šok za naš tim.  Gosti su došli do vođstva. Odlično su Bernardo SIlva i Ronaldo izveli akciju, a as Mančester sitija je u trepavicu pogodio Dijega Žotu, koji je iskoristio činjenicu da je lopta preletela Milenkovića, pa je sa par metara glavom savladao Dmitrovića za rano vođstvo. Ovaj gol žestoko je demotivisao Piksijeve momke, a Portugalci su rutinski držali loptu u svom posedu i polako gradili akcije.

Kako je odmicalo poluvreme Srbija je zaigrala nešto bolje, pa je imala poluprilike preko Mitrovića i Vlahovića. Najbolju šansu je propustio Pavlović posle kornera, ali je bio izblokiran.

I kada se činilo da su “orlovi” bliži golu, Portugal je to kaznio. I ponovo na isti način! Kao kod prvog pogotka, prosto je neverovatno kako je najniži napadač Portugala Dijego Žota ostao sam u petercu i posle centaršuta Sedrika glavom udvostručio vođstvo. Nikola Milenković će sigurno morati brzo da zaboravi ovo poluvreme, jer je sigurno da će mu igrač Liverpula biti “noćna mora”. Na poluvreme se otišlo rezultatom 2:0 za goste.

Odmah na startu drugih 45 minuta umesto Lazovića i Vlahovića ušli su Radonjić i Maksimović. Već u prvom napadu Piksiju se isplatilo uvođenje Radonjića, koji je sjajno prošao po desnoj strani i asistirao Mitroviću koji je uspeo pored dvojice Portugalaca glavom da postigne gol i postane rekorder naše reprezentacije.

Međutim, tu naši momci nisu stali, baš suprotno, dodali su još jači gas! Sjajno je Tadić uposlio Radonjića koji je izveo velemajstoriju i asistirao, po drugi put večeras, a ovoga puta za Kostića koji je izveo magiju i matirao Portugalce za 2:2. Sjajno je delovala Srbija u 25 minuta nastavka, i ovo je ono o čemu je Piksi pričao – želja, napadački i do poslednje kapi znoja.

Raodnjić je nastavio da pleše po terenu, napravio je sjajan prodor i dobro je šutirao, ali pravo u dobro postavljenog Lopesa.

Do kraja meča bilo je veoma tvrdo uz mnogo prekršaja. Srbija se snažno držala protiv prvaka Evrope. Mnogo oprezniji su bili i jedni i drugi u finišu. Naši momci su delovali za nijansu umornije, ali to i nije neočekivano, jer su ipak uložili ogroman napor kako bi došli do izjednačenja.

Ipak, na kraju je usledila prava drama. Milenković je dobio direktan crveni karton, a u poslednjem napadu na meču Ronaldov šut je Mitrović izvadio iz gola, a onda je izblokirao na gol liniji još jedan udarav Portugalaca. Ronaldo je izrevoltiran bio odlukom sudije da ne prizna gol, pa je teren napustiio pre kraja, a Srbija je osovjila veliki bod.

1 Comment on "LUDA UTAKMICA NA MARAKANI: Srbija sa ivice ponora do boda, Ronaldo POBESNEO zbog „fantomskog“ gola u 93. minutu!"

  1. Danilo Djordjević | 27/03/2021 at 22:43 | Одговори

    Golmana bih zamenio nije na reprezantativnom nivou, mogli smo u zadnjim sekundama da izgubimo zbog njegove katastrofalne greške…!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*