DVA PENALA, TRI BODA: Zvezda ubedljivo savladala Čukarički na Marakani!

FOTO: FK Crvena zvezda

Par sati pošto je Partizan u uzbudljivoj završnici u Surdilici savladao Radnik sa 2:1, Crvena zvezda je na svom terenu protiv Čukaričkog imala znatno lakši posao.

Aktuelni šampion je slavio sa 3:0 i ponovo se vratio na samo bod zaostatka za večitim rivalom, a u susret skorom duelu sa Partizanom na “Marakani“.

 


Duel Zvezde i Čukaričkog je imao epitet derbija pre ovog kola, ali gosti svojom igrom taj epitet nisu opravdali.

Zvezda je u najvećem delu meča bila bolji, dominantniji rival i bez većih napora je kontrolisala i igru i rezultat.

Tome je doprinelo i rano vođstvo crveno-belih. U šestoim minutu meča dosuđen je penal za Crvenu zvezdu, kada je posle nabačene lopte Olajinke sa leve strane, došlo do sudara glavama Spajića i defanzivca Čukaričkog Tošića. Zvezdin štoper je prvi došao do lopte, uspeo je i da je uputi preo gola, a onda ga je Tošić udario glavom.

Sudija Ivković najpre nije pokazao na belu tačku, ali je na intervenciju iz VAR sobe proverio tu situaciju i dosudio jedanaesterac. Sumnjiva je to bila odluka arbitra iz Lajkovca.

Precizan sa bele tačke bio je Grlor Kanga i tako Zvezdi doneo rano vođstvo – 1:0.

Zvezda je nastavila da dominira, Čukarički je bio sabijen na svoju polovinu, pa su se ređale odlične prilke koje nisu koristili Endiaje i dva puta Bukari.

 


I, tek što je Čukarički prvi put pripretio preko Luke Adžića, Zvezda je u 36. minutu udvostručila svoje vođstvo. Mirko ivanić je lepo proigrao Endiaja u kaznenom prostoru gostiju, ovaj je obišao istrčalog golmana Filipovića i onda mirno poslao loptu iskosa sa desne strane u suprotni ugao – 2:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, u kom je Čukarički pokazao nešto više ćivosti, ambicije, žeje, ali sve to je bilo daleko od ozbiljnog evropskog nivoa, pa i onog na kom smo “brđane“ jesenas gledali u Ligi konferencija.

Uspeli su gosti u par navrata da “zagreju dlanove“ uglavnom besposlenig Omrija Glazera, ali ništa više od toga, a Zvezda je do ubedljivije pobede stigla u 76. minutu, kada je Vranješ oborio Endiaja u svom kaznenom prostoru i skrivio penal.

Ovoga puta je Osman Bukari bio precizan sa bele tačke, za konačnih 3:0.

Dodajmo još da je za Zvezdu večeras debitovao mladi Mimović na poziciji desnog beka i sasvim solidno je obavio svoj posao u uloi bonus-igrača.

Be the first to comment on "DVA PENALA, TRI BODA: Zvezda ubedljivo savladala Čukarički na Marakani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*