OVOG PUTA DRAME NIJE BILO: Zvezda ubedljivo savladala Studente i zakazala polufinale sa Megom!

FOTO: SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši Crvene zvezde poslednji su polufinalisti plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli su, posle pobede u Beogradu, savladali Studentski centar i u Podgorici ovog puta rezultatom 92:77.

 


Izabranici Janisa Sferopulosa će se u borbi za plasman u finale sastati sa Megom, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Budućnost. Polufinalne serije se, takođe, igraju na dve pobede, a prednost domaćeg terena imaće večiti rivali iz Beograda.

Od samog starta utakmice u „Morači“ videlo se koliko su crveno-beli ozbiljnije shvatili ovaj meč u odnosu na onaj iz Beograda. Zvezda je započela duel serijom od 6:0, a posle trojke raspoloženog Gedraitisa Sferopulosov tim je vodio sa 13:5.

Važan momenat za crveno-bele dogodio se na isteku četvrtog minuta igre kada se posle pauze od tri i po meseca na parket vratio mladi plejmejker Nikola Topić.

Nastavila je Zvezda sa njim u petorci samo povećava prednost, a ona je postala dvocifrena kada je Nedović položio i pogodio dodatno slobodno bacanje za 22:10.

Da je sve išlo od ruke lideru posle „regularnog“ dela šampionata pokazuje i trojka Teodosića sa preko 10 metara u poslednjim sekundama prve četvrtine za ubedljivih 29:12.

Posle nekoliko utakmica u kojima ga nije bilo ni u protokolu američki bek Džavonte Smart konačno je dobio minute, a nakon njegovog polaganja gosti su došli na „+21“ (35:14) na startu druge četvrtine.

Usledio je odgovor „studenata“ na krilima raspoloženog Matea Drežnjaka došli na „-12“ (42:30). Ipak, finiš prvog dela ponovo je pripao crveno-belima, koji su na odmor otišli sa najubedljivijih 23 poena viška – 57:34, a blistali su Nedovića i Gedraitis.

Bio je ispredikan gledanjem video snimaka sudija početak drugog dela, ali je Zvezda nastavila da pogađa sa distance. Posle nove trojke Jaga gosti su povećali prednost na 60:36.

Održavala je Sferopulosova ekipa veliku prednost sredinom drugog dela, dok je u timu SC Derbija jedini raspoložen u tim trenucima bio Pavlićević koji je ubacio prvih devet poena za domaćina u trećoj četvrtini.

 


Kao da se malo opustila Zvezda u nastavku, što su studenti iskoristili da priđu na „-16“ (49:65). To je razljutilo Sferopulosa koji je zatražio minut odmora, kako bi svojim igračima skrenuo pažnju. Posle tajm-auta Tompkins je pogodio trojku iz kornera i vratio svoj tim na pravi kolosek, ali je već u narednom napadu Nedović dobio drugu nesportsku ličnu grešku zbog čega je isključen.

Nije crveno-bele poremetilo Nedovićevo isključenje. Teodosić je preuzeo „dirigentsku palicu“, a Tompkins nastavio da pogađa iz uglova za „+21“ (74:53).

I na startu poslednje deonice sjajni Tompkins bio je uspešan za tri, a onda je novu trojku pogodio i Jago za ogrmnih „+28“ (84:56).

U narednim minutima igrala se „neobavezna“ košarka, što su „studenti“ iskoristili da smanje razliku na manje od 20 poena (87:69), što je ponovo razbesnelo Sferopulosa, koji je izgubio živce zbog nonšalancije svojih igrača.

Reči Grka nisu prodrmale ekipu, a SC Derbi nastavio da smanjuje zaostatak. Došli su domaći na „-14“ (73:87) na nešto manje  od tri i po minuta pre kraja, ali nisu uspeli da učine finiš utakmice zanimljivim.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Jago Dos Santos sa 17 poena, Nemanja Nedović dodao je 13, Rokas Gedraitis 12, a Tristan Tompkins 11 koševa. Nikola Topić se vratio na teren sa osam koševa i dva skoka.

Mateo Drežnjak najbolji je bio sa 19 poena u Studentskom centru, Nikola Pavlićević ubacio je 13, a dvocifren je bio i Luka Bogavac sa deset poena.

Be the first to comment on "OVOG PUTA DRAME NIJE BILO: Zvezda ubedljivo savladala Studente i zakazala polufinale sa Megom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*