OVOG PUTA DRAME NIJE BILO: Razigrani Partizan RAZBIO Split!

FOTO: KK Split/Ivica Cavka

Košarkaši Partizana rutinski su stigli do pete pobede u ABA ligi ove sezone.

Crno-beli su na gostovanju savladali Split rezultatom 76:53 u okviru 6. kola ABA lige.

 


Prošle sezone Parni valjak se žestoko namučio protiv istog tima u gostima, ali ovog puta nije imao nikakvih problema da stigne do ubedljive pobede.

Crno-beli su u potpunosti opravdali ulogu velikog favorita, i bez većih problema se „prošetali“ kroz Split.

Sa druge strane, Splićani i te kako imaju zbog čega da brinu, s obzirom na to da su nastavili svoj negativni niz poraza u regionalnom takmičenju, i „zacementirani“ su za dno tabele.

Kada je reč o samoj utakmici, nije bilo gotovo nikakve rezultatske neizvesnosti. Domaći su imali vođstvo samo dva puta tokom meča, i to na samom početku meča. U nastavku je Partizan „upalio“ motore, i bez ikakvih problema kontrolisao dešavanja na parketu.

Već nakon prve deonice moglo se naslutiti da će izabranici Željka Obradovića upisati trijumf, s obzirom da je nakon prvih 10 minuta Partizan imao već devet poena prednosti.

U istom ritmu se nastavilo i u drugoj četvrtini, te su beogradski crno-beli na obaveznu pauzu otišli sa 15 poena „viška“.

Već u uvodnom delu trećeg perioda bilo je sasvim jasno da će Partizan slaviti, s obzirom na to da je ekipa Željka Obradovića imala preko 20 poena prednosti.

U nekoliko navrata ona je iznosila i čak 25 poena razlike, što potvrđuje da su crno-beli, osim u napadu, bili izuzetno organizovani i u odbrani.

Tome u prilog ide i činjenica da su crno-beli sveli protivnika na 53 poena na čitavom meču, odnosno 29 u prvom, i 24 u drugom poluvremenu.

U poslednjoj četvrtini videli smo otaljavanje posla, pa je Split uspeo da je reši u svoju korist rezultatom 13:12, ali sve to je bilo nedovoljno da se ozbiljnije isparira crno-belima.

 


Najbolji u Partizanu bio je Uroš Trifunović sa 13 poena, a pratio ga je Tristan Vukčević sa 12. 

U Splitu bolji od ostalih bio je Derek Fanderburk sa 12 poena, dok je Tonko Vuko dodao 11.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*