ŽELJKO POBESNEO ZBOG PITANJA O JEDNOM IGRAČU: Šta je problem?

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Željko Obradović, trener KK Partizan, govorio je posle pobede Partizana protiv Žalgirisa u petom kolu Evrolige.

Obradović je čestitao košarkašima na pobedi, a u jednom delu konferencije bio je upitan da prokomentariše igru Balše Koprivice koji je odigrao samo 45 sekundi.

„Šta je problem? To je moje dete. Nije valjda da neko voli njega više nego ja. Dan i noć pričam sa njim. Je l to moj ili njegov problem? Sutra ću im pokazati video, te greške koje su imali. Ja im kažem uvek, ne pravim vam ja izmenu, vi sami sebe menjate. Balša je moje dete, divno dete, meni je žao, voleo bih da svi igraju 17-18 minuta. Ali da li je to moguće? Čekajte, otvarale su se diskusije zašto neko nije igrao 40 minuta. Bavim se ovim 18 sati dnevno. Igrao je 45 sekundi, možda će sledeću igrati 38 minuta. I ja bih voleo“, rekao je Obradović.

 


„Oni su tim koji menja odbranu u toku utakmice. Na kraju su odigrali sve što smo videli protiv Bolonje i Barselone. Sve je to otprilike isto… Kada smo odigrali brže, kada smo igrali pokretljivije, kažnjavali smo, a kada smo igrali iz prvog pâsa, onda smo imali problem. Iz te odbrane su trčali i davali poene. To je bilo važno, da se odigra pametno i da se sve kažnjava. Tim je shvatio neke stvari sa prethodnih utakmica i zahvaljujući tome smo pobedili“, kazao je Obradović..

„Oni su ozbiljan tim, protiv svih su igrali na isti način. Odlično su vođeni sa klupe. Kada smo imali dvanaest razlike, nismo pravili trougao u napadu, nego smo srljali i bacali lopte u ruke. Kada smo stali, počeli da igramo timski, da prepoznajemo… Utakmica je živa stvar, odlična su ekipa, igraju dobru košarku… Zadovoljan sam što smo parirali skoku, oni su tim koji je vodeći u Evroligi po skoku u napadu“, dodao je.

Obradović je pričao i o koncentraciji.

„Znam da sam dosadan, možda neki ne shvataju, ali košarkaška utakmica je stvar želje i koncentracije. Ako nisi koncentrisan, onda protivnik da lak koš. Za mene je bila izuzetna utakmica. Igrači su u svlačionici rekli da su poslednji minuti primer onako kako treba da odigramo. Znači da su svesni“.

Panter je na utakmici u Baru imao 0/10 iz igre, a sada je bio najefikasniji sa 26 poena.

„Pre tri dana je odigrao u Baru kako je odigrao, imao je 0/10 i bio je ‘smak sveta’. A ja ponavljam, najmanji problem je bio njegov šut jer su svi bili rezonski. Imam probleme sa nerezonskim, a bilo ih je u Baru. Nikada igrača nisam izmenio, ako je dobra pozicija, šutiraj. Ako je nerezonski, onda je problem. Pokazao je karakter, čestitam i njemu i igračima na pobedi“, kazao je.

Obradović se još jednom zahvalio navijačima i pozvao ih je da dođu u nedelju na utakmicu protiv Mege.

 


Be the first to comment on "ŽELJKO POBESNEO ZBOG PITANJA O JEDNOM IGRAČU: Šta je problem?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*