SIMOVIĆ OBJASNIO STANOJEVIĆU: Evo zbog čega nije dao crveni karton igraču Čuke!

FOTO: FK Partizan

U senci otkaza Saše Ilića iz Čukaričkog zbog izjave o meču sa Partizanom ostali su neki drugi nimalo svetliji događaji sa Banovog brda.

Među njima je i verbalni sukob trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i glavnog sudije Novaka Simovića, neposredno nakon meča koji je završen bez golova.

Stanojević je navodno čekao Simovića ispred sudijskih svlačionica kako bi dobio objašnjenje zašto je sudija pokazao Bojanu Kovačeviću žuti, a ne crveni karton, nakon faula nad Rikardom Gomešom u 11. minutu meča, kao poslednji igrač odbrane.

ž


„Navodno, a svedoci sa lica mesta to jasno i potvrđuju, Simović je objasnio da po novim pravilima prekršaj na više od 40 metara od gola ne može da se definiše kao izgledna prilika za postizanje gola, automatski ni dovoljno jasan signal za crveni karton“, piše Sportklub.

Arbitar iz Lovćenca je Stanojeviću objasnio i da nije imao nikakav signal iz VAR sobe, od sudija Marka Ivkovića i Gorana Beljina, pa shodno tome ni razloga da preispituje sopstvenu odluku.

Takođe, Simović je više puta potvrdio uverenje o dobro donetoj odluci u spornom događaju i da šef struke Partizana ima pravo da tumači situaciju kako hoće, iznoseći stav sa „trenerske, ali ne i sudijske strane“.

Slučaj nije prijavljen od službenih lica, pa neće biti ni predmet disciplinskog organa Fudbalskog saveza Srbije. Sve se dešavalo na prostoru ispred sudijske svlačionice stadiona Čukaričkog, prenosi SK.

Duel na Banovom brdu sudio je Novak Simović, uz asistenciju Nikole Đorovića i Miloša Simovića. Poslovi četvrtog arbitra bili su povereni Milanu Stefanoviću, delegat je bio Beograđanin Miroslav Stojanović.


Be the first to comment on "SIMOVIĆ OBJASNIO STANOJEVIĆU: Evo zbog čega nije dao crveni karton igraču Čuke!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*