ZVEZDA SLAVI JAGA: Brazilac pet sekundi pre kraja srušio Partizan koji se vratio sa ivice ponora!

FOTO: ABA liga/Dtagana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde posle velike drame savladali su Partizan rezultatom 88:86 u okviru 18. kola ABA lige.

Junak je bio Jago Dos Santos koji je pogodio pet sekundi pre kraja meča.

 


Ovim trijumfom izabranici Janisa Sferopulosa maltene su obezbedili prvo mesto pred plej-of, pošto imaju skor od 16 pobeda i dva poraza, dok su crno-beli na 13 trijumfa i pet neuspeha.

Partizan je ponovo očajno otvorio susret i crveno-beli su očas posla stigli do prednosti od 11:2. Mučili su se crno-beli, a Zvezda je sve to koristila i punila koš rivala, pa je posle deset minuta igre vodila rezultatom 28:15.

Ada, Hanga je raspalio halu zakucavanjem na startu deonice. Zek Ledej nedugo potom dobija nesportski faul, a Zvezda to koristi da se preko Nemanje Nedovića i Hange odlepi na 35:18.

Zaigrao je malo bolje Partizan, vezao četiri poena, ali je ponovo Hanga pogodio tešku trojku.

Džavonte Smart je svojim poenima doneo maksimalnih 44:25 Zvezdi. Ništa se nije promenilo posle tajm-auta Željka Obradovića, pošto je Luka Mitrović pogodio za 46:25.

Uspeo je Partizan na krilima Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera da priđe na 52:38. Ipak, Miloš Teodosić u poslednjem napadu dobija tri bacanja nakon sumnjivog faula Uroša Trifunovića, pogodio je sva tri penala i domaćin je na poluvremenu vodio rezultatom 55:38.

Loše su oba tima započela treći period, a potom je Panter pogodio svoju prvu trojku za 55:41.

Zaigrao je Parni valjak dosta bolje, ali je potom bio isečen petom ličnom za Pi Džeja Doužera, koja je bila sumnjiva.

Ipak, i pored toga Partizan je posle poena Ognjena Jaramaza i Aleksa Avramovića prišao na deset poena zaostatka.

Ipak, Zvezda se sa trojkama Rokasa Gedraitisa i Nemanje Nedovića odlepila na 66:49, a onda je zakucao i Džoel Bolomboj za 68:49.

Vezao je Partizan četiri poena, ali ponovo zakucava Bolomboj, koji je do kraja još jednom zakucao, pa je Zvezda posle tri četvrtine vodila rezultatom 72:56.

 


Hanga je posle serije svojih promašaja u trećem periodu pogodio trojku za velikih +19, ali je odmah uzvratio Naneli, a potom je Džejms ubacio još jednu trojku za 77:64.

Seriju Partizana sa dva penala prekinuo je Jago, ali su se crno-beli trojkama sjajnog Frenka Kaminskog, Pantera i Avramovića stigao na -8, a Zvezda se totalno pogubila u tim trenucima.

Četvrtu deonicu je pogotkom van linije 6,75 otvorio Hanga i ponovo odveo domaće na +19. Već u sledećem napadu mu je na isti način odgovorio Naneli.

Džejms Naneli je još jednom pogodio za tri i smanjio na 77:64, a potom je Jago bio dva puta siguran sa linije za slobodna bacanja. Trojkama Kaminskog, Pantera i Avramovića je Partizan došao na -8 i zakuvao situaciju u finišu.

Zvezda se potpuno pogubila na terenu, što je za nju tako karakteristično ove sezone, a Partizan je trojkama Kaminskog i Avramovića doveo meč u poziciju da ga rešava jedan posed.

Nastavili su Kaminski i Avramović sa trojkama i Partizan je bio na posed zaostatka. Jago je faulirao Aleksu, koji je pogodio jedan penal i crno-beli su bili na minus dva.

Nedović je odmah fauliran na drugoj strani, ali je i on pogodio samo jedan penal. Usledio je faul nad Nanelijem na šutu za tri poena, pogodio je Amerikanac sva tri penala i poravnao na 86:86.

Ostalo je još 11 sekundi, na iznenađenje mnogih Jago je preuzeo odgovornost i to se isplatilo, pošto je sjajnim pogotkom pet sekundi pre kraja doneo novu prednost Zvezdi.

Avramović je probao trojkom da pogodi za pobedu, ali je promašio. Naneli je potom ubacio loptu u koš, ali je za koju desetinku zakasnio i Zvezda je odnela pobedu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Hanga sa 15 poena. Bolomboj je blistao sa 14 poena i 13 skokova, a heroj Jago je ubacio 13 poena. Nedović je ubacio 11 poena, a Geidraitis 10.

Kod Partizana, 19 poena Nanelija i 18 Kaminskog. Panter je imao 14, a Avramović i Ledej su upisali po 13 poena.

Be the first to comment on "ZVEZDA SLAVI JAGA: Brazilac pet sekundi pre kraja srušio Partizan koji se vratio sa ivice ponora!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*