MEČ ZA ANALE U NOVOM MESTU: Zvezda stigla -18, pa pobedila nakon tehničke u poslednjoj sekundi!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku u gostima 71:70, u meču 11. kola ABA lige.

Crvena zvezda je u poslednjoj četvrtini nadoknadila zaostatak od 18 poena i došla do 10. pobede u ovoj sezoni. I to slobodnim bacanjem na 1,3 sekunde do kraja, nakon što je trener Krke dobio tehničku.

Kalinić je trojkom na pet sekundi do kraja doneo izjednačenje, da bi trener Krke Damnjanović na 1,3 sekunde do kraja dobio tehničku jer je smatrao da je faul nad Gibsom, koji je izašao u aut posle kontakta sa Lazićem.

Kalinić je pogodio bacanje, još je bila lopta za Zvezdu i to je bio kraj meča.

Sada su na skoru 10-1, dok je Krka na 3-8.

Bez Vajta, Kuzmića i Dobrića, Zvezda je od samog početka meča bila u kontraritmu, bez rešenja u napadu, šut za tri poena pogotovo nije funkcionisao u prvoj četvrtini, a Krka je predvođena stipčevićem i Lapornikom to iskoristila da stekne blagu prednost i posle prvih deset minuta je domaćin vodio sa 16:12.

Zvezda je na startu drugog kvartala vezala tri trojke, dve preko Holinsa, a jednu je pogodio i Davidovac i crveno-beli su tada okrenuli na 21:17, ali potom sledi pravi brodolom u Zvezdinoj igri, Krka je preuzela dominaciju, razigrao se i Jan Kosi i domaći su stigli do deset poena prednosti pred kraj poluvremena, posle čega je Volters prekinuo tu seriju Krke i smanjio na 35:27 posle 20 minuta igre.

Očekivalo se da Zvezda krene organizovanije u drugom poluvremenu i sa mnogo više energije, ali umesto toga, Krka je nastavila da dominira na terenu, uz odličan šut za tri poena i sredinom trećeg kvartala domači su stigli do 18 poena prednosti – 48:30!

Posle toga trener Crvene zvezde Dejan Radonjić reaguje tajm-autom, a onda Branko Lazić svojim poenima prekida ovu seriju domaćina.

I taman kada je Zvezda pojačala odbranu, dogodio se novi problem – povreda Marka Simonovića koji je u kontri nagazio Roka Stipčevića na stopalo i tom prilikom iskrenuo zglob.

Ipak, Zvezda u tim trenucima uspeva da napravi seriju 6:0 koju je prekinuo Špan za vođstvo Krke 50:36. Nešto kasnije Stefan Marković pogađa tek prvu Zvezdinu trojku u drugom poluvremenu, pred kraj treće četvrtine, ali opet je popustila Zvezda u odbrani, pa novom trojkom Roka Stipčevića Krka na kraju treće četvrtine dolazi do 17 poena prednosti – 59:42.

Zvezdi je ostalo da krene na sve ili ništa u posledjnoj četvrtini, u kojoj je ostala i bez trenera Dejana Radonjića koji je zbog protesta najpre kažnjem tehniučkom greškom, a onda je i isključen.

Međutim, u tim trenucima su se razigrali Kalinić i Marković, počeli su da pogađaju i trojkom Markovića Zvezda je na pet minuta pre kraja prišla na samo sedam poena razlike – 62:55.

Trener Krke je reagovao tajm-autom, ali Zvezda je uhvatila ritam, uz to je i Macura napravio peti prekršaj, posle čega Davidovac sa linije penala poentira za 62:57.

Domaći su u tim trenucima potpuno izgubili samopouzdanje, peti prekršaj napravio je i Jan Špan, a glavnu ulogu na parketu preuzima Dejan Davidovac koji uglavnom sa linije slobodnih bacanja donosi veliki preokret Zvezdi – 63:62 za crveno-bele.

Uspela je Krka da nakratko ponovo povede, ali onda je i Roku Stipčeviću dosuđen peti prekršaj, što je bio čak 11. prekršaj dosuđen domaćem timu u poslednjoj četvrtini!

Na ulasku u poslednjih 40 sekundi, Krka je ipak uspela da povede sa 68:66, ali onda i Lapornik izlazi zbog pet prekršaja! To je bio četvrti igrač domaćih koji je u poslednjoj četvrtini izašao zbog pet penala. Kalinić je pogodio samo jedno slobodno bacanje, Zvezda je smanjila na 68:67, drama je dostigla vrhunac!

U odsustvu svih pomenutih igrača, odgovornost u ekipi Krke preuzeo je Gibs koji je iznudio prekršaj i pogodio za vođstvo od 70:67, ali je Zvezdi ostao još jedan napad.

Onda je usledilo ono što smo napisali u uvodu i Zvezda je stigla do neverovatne pobede.

Davidovac je sa 19 poena i 10 skokova bio najefikasniji u Zvezdi, od toga je čak 14 poena upisao sa linije slobodnih bacanja. Kalinić je upisao 11, a Marković 10 poena.

U ekipi Krke Stipčević 16 poena, Gibs je upisao 14, a Kosi i Lapornik po 12 poena.

 


Be the first to comment on "MEČ ZA ANALE U NOVOM MESTU: Zvezda stigla -18, pa pobedila nakon tehničke u poslednjoj sekundi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*