CRNO-BELI PREŽIVELI IVANJICU: Partizan uz dosta muke savladao Javor na katastrofalnom terenu!

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor 1:0 u utakmici 22. kola Linglong Superlige Srbije.

Uz dosta muke crno-beli su upisali tri boda golom Slobodana Uroševića u 14. minutu. Vredi napomenuti da je igračima oba tima bilo veoma teško da igraju zbog očajnog stanja terena u Ivanjici.

Crno-beli su sad prišli Zvezdi na šest bodova zaostatka, uz meč viška.

Levi bek Partizana je postigao prvenac u sezoni tako što se najbolje snašao u gužvi pred golom danas verovatno najboljeg pojedinca meča – golmana Đorđa Lazovića, bivšeg člana crno-belih.

U tom trenutku tim Aleksandra Stanojevića mogao je da reši pitanje pobednika, a ne da strepi do kraja.

Birbas Natho je propustio veliku šansu, čiji udarac mu je „skinuo“ Lazović, a onda je i pogodio prečku iz slobodnog udarca. Sve u roku od dva minuta, odnosno odmah po vođstvu.

Nije delovalo da će Partizan da strepi u finišu, posebno što je mladi Jović propustio zicer startu drugog dela posle dodavanja Banjaka.

A onda je Javor krenuo na sve ili ništa. I iz toga se izdrodila najbolja prilika za njih.

Bivši član Crvene zvezde Ibrahim Tanko imao je i više od stopostotne prilike, ali je sa samo pet metara dozvolio golmanu Vladimiru Stojkoviću da se istakne.

Tu je Javor ispustio priliku da iznenadi Partizan.

Do kraja meča Ivanjičani su dali sve od sebe da ugroze gol Vladimira Stojkovića, ali sem nekoliko opasnih centaršuteva, nisu mogli previše. Partizanova odbrana bila je na visini zadatka i ovog puta.

Sa druge strane Marković je posle dodavanja Štulića opasno šutirao, ali je sjajni Lazović izuzetno reagovao.

Na kraju minimalna i 11. uzastopna pobeda crno-belih.

Be the first to comment on "CRNO-BELI PREŽIVELI IVANJICU: Partizan uz dosta muke savladao Javor na katastrofalnom terenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*