POBEDA, ALI UZ DOSTA MUKE: Partizan protiv Lijetkabelisa prekinuo niz od dva poraza!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Lijetkabelis rezultatom 84:77 u utakmici 5. kola Evrokupa.

Nakon poraza u prošlom kolu u Evrokupu, kada ih je savladala Andora, crno-beli su lako i ubedljivo pobedili Lijetkabelis rezultatom 84:77.

Ovaj trijumf ih vraća u bitku za prvo mesto u grupi A, sa skorom 4 pobede i 1 porazom, a verovali ili ne na ovom meču je postignuto čak 23 trojke.


Kada pogledamo početak utakmice, videćemo da je trebalo da protekne oko tri minuta da bismo videli prve poene, a upravo taj desetominutni period je obeležio sjajni Zek Ledej sa 9 brzih poena.

Brzo mu se pridružio i Kevin Panter koji je takođe upisao 9 poena za kratko vreme i Partizan dolazi do dvocifrene prednosti, koju je Lijetkabelis uspevao trojkama da istopi.

Pri rezultatu 30:26 je Željko Obradović morao da pozove tajm-aut, a po povratku na parket istakao se mladi Gregor Glas sa dve vezane trojke i opet je Partizan imao dvocifrenu prednost, da bi Lijetkabelis ponovo poslao dve brze trojke za 36:32.

Nije uspeo Partizan da se odlepi, ispustili su dvocifreno vođstvo u dva navrata i zahvaljujući odličnoj igri gostujućeg tima, na poluvremenu je na semaforu bilo samo +1 za Partizan, 39:38.

Partizan je posle 20 minuta košarke imao 6 pogođenih trojki, dok je Lijetkabelis ubacio 7.

Početak treće četvrtine obeležila je Partizanova serija 9:0 kojom je ponovo vratio deset poena prednosti, nešto kasnije bilo je i 54:42 za crno-bele, ali gosti nisu odustajali, ponovo su se trojkama vraćali, ovoga puta vezali su tri u nizu i prišli na 54:50.

Ali, Partizan nije dozvoljavao da ta serija Lijetkabelisa potraje, vratili su se crno-beli na desetak poena razlike, a treću deonicu obeležili su Koprivica i Avramović, uz već iz prvog poluvremena raspoloženog Ledeja.

Početkom poslednje deonice Smailagić pogađa trojku, potom i Glas i Mur postižu nove poene, pa crno-beli stižu do obećavajućih 13 poena prednosti – 73:60.

Ali, po ko zna koji put Partizan dozvoljava da gosti trojkama prepolove razliku, sada preko Kalaicakisa i Orelika, pa je na šest minuta pre kraja rezultat bio 73:66 u korist crno-belih.

U poslednja dva minuta igre Partizan ulazi sa samo tri poena prednosti posle trojke Nikole Radičevića koji je smanjio na 80:77. Panter na 12 sekundi pre kraja pogađa za 82:77 i praktično rešava meč u korist crno-belih.

Zek Ledej je sa 19 poena bio najefikasniji u Partizanu, Glas je prijatno iznenadio sa 13 poena, a po 12 su upisali Avramović i Koprivica.

Gosti su ukupno 14 trojki pogodili večeras, a najefikasniji su bili Orelik sa 19, Zemaitis i Berzins sa po 12 poena. Njih trojica su pogodili 10 od tih 14 trojki. Radičević je mel završio sa devet, a Gagić sa samo dva poena, uz pet izgubljenih lopti.


Be the first to comment on "POBEDA, ALI UZ DOSTA MUKE: Partizan protiv Lijetkabelisa prekinuo niz od dva poraza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*