CRNO-BELI PREŽIVELI STUDENTE: Partizan posle preokreta pokorio Podgoricu!

FOTO: SC Derby

Partizan se izvukao u Podgorici. 

Crno-beli su uspeli da slave protiv SC Derbija uprkos velikim problemima i uprkos izostanku nekih bitnih igrača poput Dangubića, Zagorca i Kuruca. Na kraju – 83:93.

Nije bilo dobro prvo poluvreme Partizana što se odbrane tiče. 

 


Ekipa Željka Obradovića je dozvolila čak sedam ofanzivnih skokova Studentskom centru, a Magi je sa dve trojke u prvoj četvrtini preokrenuo rezultat u korist svog tima i od tada su se ekipe smenjivale u prednosti. 

Niko od košarkaša Partizana osim Lesora nije zagrađivao koš na pravi način, bilo je dosta kritika na račun Alena Smailagića, a očigledno je bilo da je Rodions Kuruc bio preko potreban timu u ovom meču. 

U nastavku je trener Partizana Obradović bio je nezadovoljan energijom svog tima, tražio je najbolju petorku i konačno je njegov tim uspeo da preokrene rezultat nakon trojke Dalasa Mura, a napominjemo i da je tim malo razbudio Balša Koprivica fantastičnom rampom.

Uneo je u napadu živost i Avramović, ali je na drugoj strani odbrana bila veoma slaba, pa su domaći stigli do rezultatske klackalice u finišu poluvremena i na kraju prednosti na kraju poluvremena. 

Domaći tim je uz seriju poena Slavkovića dobro počeo treću deonicu i u 22. minutu je stigao do osam poena razlike, 52:44.

Uspeo je Partizan čvršćom igrom u odbrani da izbriše minus veoma brzo i sredinom treće četvrtine stigne do izjednačenja, 54:54.

Ipak, novi pad u igri crno-belih, ponovo problem u skoku u odbrani i posle treće četvrtine, SC Derbi je imao prednost od šest poena, 67:61.

Janso je bilo da će biti uzbudljivo u poslednjih deset minuta.

Partizan je serijom od 7:0 uspeo da preokrene na 67:68.

Ipak, u poslednoj deonici videli smo veliku dramu.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi na minut i po pre kraja, Studentski centar stigao do poena prednosti 82:81.

Međutim, crno-beli su u dramatičnom finišu imali više nerava.

Pogocima Ledeja sa linije penala i trojkom Kevina Pantera stigli su na minut pre kraja do 86:82 i čini se da je ti meč prelomljen.

Crno-beli su bili sugurnu u poslednjih minut i po do kraja i tako su upisali novu pobedu.

Panter 17 poena, Mur 15, Lesor 12, koliko je imao i Ledej. Kamenjaš 20 u ekipi SC Derbija. 

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI PREŽIVELI STUDENTE: Partizan posle preokreta pokorio Podgoricu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*