CRVENO-BELI HITAJU KA PRVOM MESTU U ABA LIGI: Lojd nosio Zvezdu do pobede protiv sjajne Mege

FOTO: FK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege sa 92:85 u okviru 17. kola ABA lige.

Crvena zvezda je posle dramatične i uzbudljive utakmice došla do 12. pobede u ABA ligi, a u „Pioniru“ savladana je Mega nakon velike borbe.

Kao što znate, Mega nije imala dvojicu trenera, Vladimira Jovanovića i Vuleta Avdalovića, koji u zaraženi koronavirusom, ali je tim zaista pružio fenomenalnu partiju iako ih nije bilo.

Odlično su igrali Davidovac, Hol, Lazić i Kolom, ali je nekako „svu slavu“ pokupio sjajni Džordan Lojd koji je bio najefikasniji pojedinac na meču, a on je već na startu 4. četvrtine imao 24 postignuta poena i meč završio sa 29 poena.

Na drugoj strani se istakao sjajni Filip Petrušev sa 22 poena, dok je Marko Simonović ubacio 18.

U većem delu utakmice vodila se velika borba, pogotovo šuterska, i to sa distance, ali je presudila mirnija ruka crveno-belih. Sve je bilo u znaku Džordana Lojda sa 29 poena na jednoj strani i Filipa Petruševa koji je imao 22 na drugoj.

Raspucana košarka na obe strane, pogotovo u slučaju Branka Lazića koji je pokazao da ono protiv mege nije bilo slučajno. Kapiten crveno-belih je za samo tri minuta igre u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pogodio dve trojke iz isto toliko pokušaja i pomogao svom timu da se blago odlepi.

U uvodnim minutima je uz Simonovića Kazalon držao Megu, najpre je pogodio uz faul, mada nije pogodio dodatno bacanje, da bi zatim pogodio i trojku nakon druge Lazićeve.

Na četiri minuta do kraja prve deonice neobična situacija, četiri napada u nizu odigrali su gosti posle tri ofanzivna skoka. Mašili su koš igrači Mege ali i hvatali ofanzivne skokove, sve do trojke Kazalona kod koje je pod košem Noko napravio faul, pa je i nakon toga Jovanovićev tim imao posed. Ovaj period je pomogao Megi da preokrene i povede sa 18:15 nakon trojke Marka Simonovića i serije 9:0.

U uvodnim četvrtinama srpskog derbija je u prvom planu bio šut sa distance. Išao je dobro i jednoj, i drugoj ekipi, te većeg plusa na semaforu nije bilo. Kada je Mega pogodila sedmu od deset ispaljenih trojki, preko Maledona, i došla do prednosti nakon dugog perioda, Dejan Radonjić je morao da prekine nalet gostujućeg tabora.

Zvezdin kapiten Lazić je nastavio sa odličnim šutem sa distance, pa je pogodio i treću trojku iz isto toliko pokušaja.

Sva dešavanja u trećem periodu svela su se na finiš tog dela utakmice kada je mladi tim Mege stao, a Zvezda dodala gas.

Na minut i po do kraja trećeg perioda je Branko Lazić pogodio i četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja za plus šest svog tima, što je osetna prednost u odnosu na prethodni period utakmice. Završnica ovog perioda je potpuno pripala Zvezdi koja je do kraja trećeg kvartala uspela da prednost poveća na osam poena.

Fenomenalno je zaigrao i u poslednjem periodu Džordan Lojd, imao je jedan od pet, pa je ubacio četiri vezane trojke i već na startu poslednje deonice ubacio svoj 27. poen. Taj deo meča u mnogome je uticao na pitanje pobednika.

Zvezda je tada pobegla na osam poena prednosti i oko tog vođstva se meč „vrteo“ dugo, što je u smiraj utakmice više odgovoralo domaćem timu.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI HITAJU KA PRVOM MESTU U ABA LIGI: Lojd nosio Zvezdu do pobede protiv sjajne Mege"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*