GROBARI, OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Filipovski otkrio kako mu je pravo ime i kakve veze sa njegovim odrastanjem ima Stjepan Bobek!

FOTO: KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski bio je gost Vladana Tegeltiji na TV Partizan.

Slovenački stručnjak je odgovarao na brojna pitanja, a tom prilikom je otkrio i brojne zanimlljive stvari o sebi.

Pre svega da mu je pravo ime Saša, a ne Sašo.

„Roditelji nisu znali da li ću biti muško i žensko i stavili su Saša. Saša je u Sloveniji žensko ime, a svuda na Balkanu i Rusiji je muško time. Tako da, ja sam Saša i muško“, rekao je kroz osmeh Saša Filipovski.

Filipovski je tokom sjajnog i opširnog intervjua otkrio da ga je sportom zarazio legendarni Stjepan Bobek, jedan od najboljih igrača u istoriji Partizana, ali i jugoslovenskog fudbala.

Bobek je vodio Vardar kao trener, dok je otac Saše Filipovskog bio golman u makedonskom velikanu.

„Kao mali nisam voleo da idem u vrtić, uvek sam želeo da me otac povede sa sobom na trening. Otac je proveo više od 15 godina kao golman Vardara. Kada bi ono imali kondicione treninge, pošto sam bio buckast, a i ostao buckast, tada su me uvek uzimali treneri da malo igraju sa mnom fudbal. Tako je i Bobek, koji je voleo, decu igrao sa mnom na male goliće. Tako sam i zavoleo sport i praktično sam se zarazio sportom na travi“, otkriva Filipovski.

U ostatku razgovora sa Vladanom Tegeltijom novi trener Partizana je rekao da se poslednje dve godine hrani veganskom ishranom, kao i da svakodnevno praktikuje meditaciju.

O životu i karijeri Saše Filipovskog možete opširnije odgledati na sledećem video-snimku.

Be the first to comment on "GROBARI, OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Filipovski otkrio kako mu je pravo ime i kakve veze sa njegovim odrastanjem ima Stjepan Bobek!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*