NAJSLAĐA POBEDA ZA ITALIJANA: Trinkijeri bolji od Obradovića, Bajern od Zvezde!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču sedmog kola Evrolige protiv Bajerna u Minhenu rezultatom 74:59.

Zvezdi je ovo četvrti poraz ove sezone posle šest odigranih mečeva, dok je Bajern sada na skoru od pet trijumfa i dva neuspeha.

Bavarci su se ovime osvetili Zvezdi za prošlosezonski poraz od 30 razlike u Beogradu, te uspeli da ostanu u samom vrhu Evrolige.

Slično kao i u meču sa Himkijem u Podmoskovlju, Zvezda se dobro držala i činilo se da ćemo gledati neizvesnu završnicu, samo da bi se rival odlepio i izbegao neizvesnu završnicu. Poslednji put Zvezda je bila u igri na 3:40 do kraja, kada je posle jednog od retkih dobrih poteza Lojda gost prišao na 2.

Međutim, loši potezi Lojda i O‘Brajanta na jednoj, te pogoci Rejnoldsa i Vajler-Beba na drugoj strani odvojili su Bajern, a Lučić je na 1:30 do kraja pogodio trojku za +9 i tako definitivno prelomio meč.

Crveno-beli su u prvom poluvremenu imali +5, a poslednji put vodili su 46:42 sredinom trećeg perioda posle trojke O‘Brajanta u poslednjoj sekundi. Momentalno je odgovorio Bajern serijom 8-0 i Trinkijerijev tim do kraja prednost nije ispustio.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Džoni O‘Brajant sa 17 poena (7-15 iz igre), 5 skokova, 2 asistencije i 4 izgubljene lopte, verovatno najbolji pojedinac kod gostiju bio je Kori Volden sa 12 poena (3-8 iz igre) i po 2 skoka i ukradene lopte, uz odličnu odbranu, a Džordan Lojd dao je 9 poena, uz šut iz igre 2-14. Jagodić Kuridža imao je 7 poena i 3 skoka, Teri je dao 6 poena, Hol 8, a Dejan Davidovac je za 22 minuta promašio dve trojke.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Real Madrid 13. novembra (pre toga je čeka gostovanje Asvelu u odloženom meču), dok Bavarci istog dana dočekuju Valensiju.

Be the first to comment on "NAJSLAĐA POBEDA ZA ITALIJANA: Trinkijeri bolji od Obradovića, Bajern od Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*