TRINKIJERI I LUČIĆ SRUŠILI ZVEZDU: Bajern slavio u Minhenu, crveno-belima ne pomaže ni Kampaco!

FOTO: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su drugi uzastopni poraz od nemačkih timova u Evroligi.

Crveno-beli su u okviru 26. kola elitnog takmičenja izgubili od Bajerna u Minhenu rezultatom 87:80.

Bio je ovo prvi meč za Fakunda Kampaca u dresu srpskog i regionalnog šampiona u Evroligi, ali ni omaleni Argentinac nije uspeo da pomogne svom timu.

Zvezda je novim porazom ostala samo sa teoretskim šansama za plasman među osam najboljih ekipa, pošto ima skor od 11 pobeda i 15 neuspeha, dok je Bajern na skoru 10-16.

Imala je Zvezda veliku priliku i +9 četiri minuta pre kraja. Ali, od tada nije uspela da postigne koš puna tri minuta, i ostala je i bez pobede i bez realnih šansi za plasman u top 8.

Nije ovo bila lepa košarkaška predstava, ali ono što se očekivalo to se i moglo videti u Audi Domu – velika borba za svaki koš.

Već od samog početka bilo je jasno da će biti mnogo teško imati stabilnu organizaciju napada u kontinuitetu, upravo zbog agresivne odbrane obe ekipe. Prva se Zvezda adaptirala na te okolnosti i serijom 7-0 u finišu prve četvrtine došla do prve opipljivije prednosti – 23:16.

Taman kada je izgledalo da će tako da se završi prva četvrtina Vladimir Lučić je uz zvuk sirene postigao trojku i potpuno oživeo Bajern. Usledila je, zajedno sa ta tri poena, serija 17-2 i Bajern je poveo 33:25.

Mučila se mnogo Zvezda u drugoj četvrtini u napadu i pravo je čudo što je na poluvreme otišla samo sa minusom od tri poena – 41:38.

Kao da je to Zvezdi udahnulo neku energiju na poluvremenu i mnogo čvršći pristup u trećoj četvrtini, prevashodno u odbrani. O tome svedoči da je Bajern prve poene u trećoj deonici postigao tek posle šest minuta, a Zvezda je preokrenula i povela +9 – 52:43.

Međutim, na ovakvoj utakmici ta prednost nipošto ne garantuje pobedu. U to su se gosti uverili mnogo brže nego što su želeli i Bajern je na minut do kraja treće deonice smanjio na 52:50. Ipak, do kraja četvrtine Zvezda se stabilizovala i u poslednju četvrtinu ušla sa prednošću 56:52.

Zvezda je jako ušla u četvrtu četvrtinu. Posle koša Lučića usledila je Zvezdina serija 5-0 za vođstvo 61:54. Nakon što je Lučić postigao još jedan koš uzvratio je Nedović sa trojkom i Zvezda se popela na +8 – 64:56.

Ali, Bajern je opet imao odgovor, tačnije – Vladimir Lučić. Kapiten reprezentacije Srbije u prva četiri minuta postigao je svih 12 poena za Bajern, pogađao iz svih pozicija i primakao Bavarce na 68:66.

Kao i mnogo puta na ovom meču i sada je Zvezda uzvratila serijom 7-0 i ponovo otišla na +9 – 75:66. I tada je Zvezda stala.

Bajern je napravio seriju 14-0 i u poslednji minut ušao sa prednošću 80:75, čime je prelomio utakmicu i odneo pobedu.


Uspeo je Vildoza da na početku poslednjeg minuta prekine crni niz, ali je bilo prekasno. Bajern je stigao do trijumfa.

Najefikasniji u Bajernu bili su Lučić i Kasijus Vinston sa po 20 poena, a dvocifren je bio i Nils Gifaj sa 11.

U ekipi Crvene zvezde Luka Vildoza je imao 19 poena, Fakundo Kampaco 16, Nemanja Nedović dodao je 15, a dvocifren je bio i Filip Petrušev sa deset.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "TRINKIJERI I LUČIĆ SRUŠILI ZVEZDU: Bajern slavio u Minhenu, crveno-belima ne pomaže ni Kampaco!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*