IMA VELIKE AMBICIJE: Holender otkrio zbog čega je došao u Partizan!

FOTO: FK Partizan

Filip Holender je u petak i zvanično postao novi fudbaler Partizana, kao što smo mi prvi najavili.

Mađarski reprezentativac je za tamošnje medije govorio o dolasku u Humsku 1.

„Otac mi je ovaj put prepustio ulogu da biram. Sve je bilo na meni, sada nemam 14 nego 26 godina. Moja majka i dalje živi u Kragujevcu, što nije daleko od Beograda i to će mi dobro doći. Nikada nisam bio blizu moje porodice u prethodnih 12 godina kao što ću sada biti, moći ćemo češće da se viđamo“, rekao je Holender.

Drugi razlog bila je istorija i trofejne ambicije crno-belih.

„Partizanova prošlost je bila primamljiva podjednako kao i njegova budućnost. To je tim koji je 27 puta bio šampion i nadam se da nećemo dugo čekati 28. titulu. Klub mora da se bori za titulu svake godine. U Honvedu sam imao taj sjajan osećaj osvajanja trofeja, želim da to osetim i u Beogradu“, rekao je novi fudbaler Partizana.

Prisetio se i svojih početaka kada se odlučio za odlazak u Mađarsku i ekipu Honveda.

„Kada sam počeo da treniram sa sedam godina, svi su mi govorili da odem na probu u Zvezdu i Partizan. Ipak, ukazala se šansa da odem na probu u Honved i tako je sve počelo. Tamo sam postao šampion države, postao sam punoletan, dobio državljanstvo i postao reprezentativac i zbog toga ću uvek biti zahvalan.

„Otac mi je rekao – sine, ovo je klub legendarnog Ferenca Puškaša. Ako te Honved zove, moraš da ideš! Bilo je to pre skoro 12 godina, ali i dalje mi te reči odzvanjaju u ušima“, istakao je Holender.

Be the first to comment on "IMA VELIKE AMBICIJE: Holender otkrio zbog čega je došao u Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*