ISKREN DO KOSKE: Ljubimac Grobara otkrio zbog čega je napustio Partizan!

grobari-partizan-skenderbeg-skenderbeu-pfc-navijaci-huligani-europa-league-Partizanovi stranci
FOTO: Sport Extra

Nikola Ninković se nedavno vratio u srpski fudbal i to u redove novosadskog Proletera.

Nikola Ninković će u Proleteru imati dobru priliku da svoju karijeru vrati na pravi put.

Popularni Džigi je u intervjuu za Meridian otkrio zbog čega je svojevremeno napustio Partizan i otisnuo se put Italije.

 


–  Bilo je vreme da odem, jer je nastao veliki pritisak. Počela su neslaganja, stvorila se negativna atmosfera oko mene u javnosti, što zbog nekih mojih grešaka, što zbog nekih stvari koje ne bih baš pripisao sebi… Uglavnom, ne bi bilo dobro da sam ostao. Bio sam nervozan i želeo sam da odem po svaku cenu, iako u tom momentu nisam izgradio neku zavidnu karijeru u Srbiji i Partizanu.

Ipak, i pored svega Ninkoviću je period u Partizanu ostao u izuzetno lepom sećanju.

– Nosim najlepše uspomene i to će tako uvek biti. Ceo život sam partizanovac, odrastao sam tu, od svoje devete godine sam bio pored stadiona, provodio mnogo vremena tu, pratio svaku utakmicu, kasnije i igrao u Partizanu… Partizan je za mene život, porodica, gde god da sam. Da li kao igrač ili navijač – nije bitno, od kada sam u Srbiji kad god mi obaveze to dozvoljavaju, dođem da gledam Partizan. Desilo mi se mnogo toga lepog u klubu, jednostavno – on je za mene sve, klub i porodica su mi najvažniji u životu.

On je prokomentarisao i igre Partizana u novoj sezoni i iskoristio priliku da pohvali trenera Aleksandra Stanojevića.

– Čini mi se da je Partizan posle nekoliko godina pronašao pravu formulu. Znam kako Sale radi, znao sam da će uspeti, u kojoj meri – niko nije mogao da zna, ni sada se ne zna ko će osvojiti titulu, ali imaju prednost i nadam se da će to i održati. Vlada veliki pritisak i tenzija, verujem da je tako i u Crvenoj zvezdi, iako ih ne pratim, ali sve je to normalno. I navijači, i Uprava i javnost zahtevaju igranje Evrope, a nije lako igrati i Evropu i domaće utakmice. Traži se da pobediš, uvek moraš da igraš za “goli život”, od prvog do poslednjeg kola. Svaka čast i Partizanu i Stanojeviću, sada imaju jako kvalitetne igrače, poput Lazara Markovića, sa kojim sam odrastao, polako se vraća u svoju prepoznatljivu formu. Skoro sam mu baš rekao da to još nije onako kako zna i ume, ali verujem da može još. On nosi Partizan, uz Zdjelara naravno, pa i Natha, Miljkovića i Rikarada. Ima Partizan sada dosta dobrih igrača, sa mnogima se i dalje družim, i znam da sve ide kako treba. Partizan deluje zaista moćno.

Ninković veruje da njegov voljeni klub može da stigne do te dugo očekivane šampionske titule.

– Siguran sam da može, pogotovo što su svesni toga da moraju da igraju tako do kraja sezone, od njih se traži da pobede svaku utakmicu, tu nema kalkulisanja i izgovora. Kada pripremaš utakmicu i izađeš na teren, znaš da moraš da ideš na pobedu, moraš da daš sve od sebe. A, ako neko zna kako je to igrati za Partizan, onda su to Lazar, Lola, Miljko, Žile… Pa, Markec je sa razlogom kapiten. On zna kako se igra za Partizan, a to su prihvatili i stranci, recimo Rkardo i Natho. Imaju želju i strast za pobedom, za Partizanom, shvatli su kako treba igrati za taj klub – rekao je Džigi i dodao:

– Svesni su da da svaka utakmica može da ih košta titule ili prolaska u grupnu fazu Evrope i slično. Tako da, siguran sam da mogu da nastave dalje u ovakvom ritmu, sa još dva boda prolaze grupu u Ligi konferenicja, nadam se da će to brzo ostvariti, pa da mogu veću pažnju da usmere ka domaćem prvenstvu – zaključio je Ninković u razgovoru za Meridian.


Be the first to comment on "ISKREN DO KOSKE: Ljubimac Grobara otkrio zbog čega je napustio Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*