VN ŠPANIJE: Hamilton dominantno do pobede

Luis Hamilton iz Mercedesa pobednik je ovogodišnje trke za Veliku nagradu Španije na stazi Katalunja.

Luis Hamilton je trku počeo sa pol pozicije i svih 66 krugova proveo je na poziciji broj 1, pa mu pripisujemo novu laganu pobedu, ovoga puta u Španiji.

Drugi je završio Maks Ferstapen, koji je uspeo na pravcu odmah posle paljenja 5 crvenih svetala da obiđe Botasa (završio treći) i da maltene čitavu trku bude ispred njega, ali iza Hamiltona.

Gledali smo malo sporije izdanje Formule 1 u Španiji, nije bilo previše zanimljivosti, a beležimo novu katastrofu Ferarija, pošto je Šarlu Lekleru otkazao motor i on je morao da se povuče u 40. krugu trke.

Timovi su bili dosta obazriviji prema pneumaticima, vidi se da je Silverston ostavio traga, pa smo uglavnom gledali dva i više stajanja tokom trke. Ferari je, s druge strane, morao malo više da rizikuje, jer moramo uzeti u obzir da su ostali samo sa Fetelom na stazi.

On je trku završio na mekim gumama, koje baš i nisu bile u najboljem stanju, pa je Nemac ostao bez dve pozicije, od oba Rejsing Pointa, ali je Serhio Peres zaradio bizarnu kaznu, jer nije poštovao plave zastave i propustio Luisa Hamiltona, iako se pomerio u stranu.

Da se vratimo na Fetela i sjajnu njegovu vožnju, on je uspeo da sa mekim gumama opstane u bodovima, a navijači širom planete glasali su upravo za njega kao vozača dana, malo lepih vesti za Ferari.

Zbog te Peresove kazne od 5 sekundi, on nije bio četvrti, već peti, a ispred njega završio je Lans Strol, dok je šesti bio Karlos Sajnc, sedmi Fetel, osmi Albon, deveti Gasli i deseti Lando Noris.

Oba Renoa su ponovo ostala bez bodova, a Luis Hamilton sve je bliži novoj šampionskoj tituli.

Be the first to comment on "VN ŠPANIJE: Hamilton dominantno do pobede"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*