PUSTE ŽELJE: Tresla se gora, rodio se miš

Štoper iz Slovačke zanimljivog prezimena Salata, anđeo golova iz Kolumbije Muriljo, afrički „princ” Tejgo, peruanski maestro Kueva, finska gol-mašina Puki…
Bili su mnogi igrači želje Crvene zvezde, punili novinske stupce, a na Marakanu nisu stigli. Ostali su samo velike želje trenera ili rukovodstva, a kako im se dalje razvijala karijera pod lupom je Žurnala.

Nema sumnje da se, posle zaobilaženja Marakane, najbolje pokazao Temu Puki. Finac je izabrao da se iz danskog Brondbija preseli u Norič i u sezoni 2018/19. bio ne samo najbolji strelac ekipe, nego i drugoligaškog ranga u Engleskoj. Sa 29 golova doprineo je da se Kanarinci plasiraju u Premijer ligu.

Norič nije uspeo u ovoj sezoni da se ne nađe u grupi klubova koji se vraćaju u Čempionšip, ali Puki nije razočarao ni u najjačoj konkurenciji. Postigao je 11 golova na 33 utakmice, tresao mreže Liverpulu, Mančester sitiju, Čelziju, Arsenalu, Totenhemu…

Prins Tejgo nije postao Zvezdin centarfor, ali jeste Partizanov posle interesovanja sa Marakane. Momak iz Gane se nekoliko puta dovodio u vezu sa najtrofejnijim srpskim klubom, premijerno u leto 2008. kad je i tadašnji sportski direktor Goran Bunjevčević potvrdio da su mete on i Edgar Silva.

U špic je stigao Brazilac, nije se proslavio. S obzirom da je imao menadžera iz Srbije, Tejgo se dovodio u vezu sa Zvezdom i kasnije kad su u upravi bili Vladan Lukić i Ivan Adžić, ali je završio u Partizanu i imao zapažen učinak u večitim derbijima.

Partizan je uspeo u tom periodu da ukrade Zvezdi još jedno pikirano pojačanje. Robert Prosinečki je hteo da bekovsku liniju pojača Vladimirom Volkovim iz Šerifa i Aleksandrom Todorovskim iz Rada.

Nije dočekao nijednog. Levi bek se opredelio da prihvati ponudu Partizana, desni se sa Banjice preselio u Poljsku…

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "PUSTE ŽELJE: Tresla se gora, rodio se miš"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*