PORAŽAVAJUĆE: Zvezda je samo jednom bila GORA u svojoj istoriji!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su rezultatom 2:0 u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona od Jang Bojsa u Bernu.

Crveno-beli su na taj način eliminisani iz Evrope za ovu sezonu, a nastavili su i crni niz koji traje sada već sedam utakmica.

 


Naime, ovo je bio sedmi uzastopni poraz Zvezde na gostovanjima u Evropi.

Srpski šampion je ove sezone u okviru Lige šampiona izgubio od Mančester sitija na „Etihadu“, Lajpciga na „Red bul areni“ i sada od Jang Bojsa na „Vankdorf“ stadionu.

Protekle sezone crveno-beli su nastupali u grupnoj fazi Lige Evrope i u grupi su, takođe, zabeležili sva tri poraza na strani. Trabzonspor, Ferencvaroš i Monako su tada bili bolji od srpskog velikana.

Prošle sezone je Zvezda u Ligu Evrope dospela nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, kada ju je izbacio Makabi iz Haife, kojeg je tad predvodio Barak Bahar.

Izraelci su na svom terenu slavili rezultatom 3:2 i to je bio prvi meč u nizu na kojem Zvezda nije stigla do pobede ili makar remija u gostima.

Svoju poslednju pobedu zabeležila je iste te sezone na startu kvalifikacija za elitno takmičenje kada je Pjunik savladan rezultatom 2:0.

 


Ovaj niz od sedam uzastopnih poraza drugi je najgori u bogatoj istoriji kluba sa Marakane. Jedini lošiji period na evropskim gostovanjima bio je od 1961. do 1968. godine kada je Zvezda u 11 uzastopnih mečeva doživela poraz.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PORAŽAVAJUĆE: Zvezda je samo jednom bila GORA u svojoj istoriji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*