PALA CRNA GORA: Srbija slavila posle čudesnog preokreta!

Rukometašice Srbije pobedile su Crnu Goru 27:25 (14:18), u meču prvog kola druge faze Svetskog prvenstva u Španiji.

Srbija sada ima četiri boda u grupi – isto koliko i Francuska, koja tek treba da odigra svoj meč sa Poljskom i bod manje od prvoplasirane Rusije.

Rukometašice će još igrati protiv Slovenije i Francuske, pa i dalje imaju šanse da se plasiraju u četvrtfinale.


Srbiju je velikog zaostatka koštala veoma loša odbrana u prvom poluvremenu, s obzirom da su Crnogorke postigle 18 golova u prvom delu igre. Pogađale su iz svih pozicija i pred kraj prvog poluvremena su i promašile nekoliko zicera.

Odlično je branila Rajčić i vezala je čak četiri odbrane protiv naših rukometašica – odbranila je sve zicere i tako je Crna Gora uspela da se odlepi u prvom poluvremenu.

Vodile su od samog starta, Srbija nijednom nije imala prednost u ovom meču, a od kada je Crna Gora u sedmom minutu otišla na +3, Srbija nije uspevala da smanji tu razliku.

Konstantno je Crna Gora održavala prednost i na poluvremenu je imala +4 (18:14).

Risović je fantastično branila na startu drugog poluvremena, a u napadu je briljirala Radojević i Srbija se vratila na dva gola zaostatka.

Crna Gora nije dozvoljavala Srbiji da se vrati na gol zaostatka i naše rukometašice su u dva navrata propustile priliku da se primaknu, pošto je Rajčić opet odlično branila.

Jovanović je dobila direktan crveni karton posle samo deset sekundi na parketu i tada je Crna Gora opet otišla na +3 posle dobro izvedenog sedmerca.

Na deset minuta do kraja Risović brani zicer na -2, pa Janjušević pogađa i vraća Srbiju na samo gol zaostatka.

Risović je nastavila fantastično da brani, a u napadu je prvo Lovrić pogodila za izjednačenje, pa za vođstvo pogađa Stamenić u kontri.

Posle još jednog odbranjenog zicera Risović, Liščević pogađa za +2 i tu je meč bio rešen.

Srbija u petak igra protiv Francuske.

 


Be the first to comment on "PALA CRNA GORA: Srbija slavila posle čudesnog preokreta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*