PENALI ODLUČILI: Vojvodina odnela KUP

Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup Srbije nakon boljeg izvođenja penala, pošto je rezultat na kraju drugog produžetka bio 2:2, a čovek odluke je sa bele tačke bio Stefan Đorđević. Vitas i Zdjelar su promašili jedanaesterce, a od Novosađana niko.

Vojvodina je imala dva gola prednosti sve do 81. minuta. Krajem prvog poluvremena je Vukadinović doneo prednost Novosađanima, duplirao ju je Bojić, da bi meč odveli u produžetak i Partizan spasili Filip Stevanović i Lazar Pavlović u finišu.

To je bilo to što se fudbala u Srbiji u sezoni 2019/20 tiče. Veliko finale na niškom „Čairu“ i dve najbolje ekipe u kupu ove sezone, neutralni teren, Vojvodina kao nominalni domaćin ali Partizan uz znatno veću podršku, organizovanu.

Novosađani su izašli na teren da se nadigravaju sa crno-belima, ali nisu pokazali puno toga. Nisu, sve do momenta kada su poveli. Takuma Asano je delovao van ritma, pukom srećom je upadao u akcije koje su se završavale tragično, Lazar Marković je pokušao da trčanjem razbije defanzivu rivala ali nije mu polazilo za rukom. Mogao je sa skoro pola terena da matira Rockova nakon kontre Partizana i loše reakcije po istrčavanju golmana Vojvodine, ali nije pronašao ugao za udarac.

Istrošio se mnogo, dobio par udaraca i već nakon pola sata fudbala na „Čairu“ popularni Markec mahao klupi tražeći izmenu. Nije puno prošlo – Voša je povela.

Lepa akcija Novosađana i užasna igra odbrane tima iz Humske. Konkretno, zabrljao je Strahinja Pavlović koji je odigrao poslednji meč u crno-belom dresu. Pustio je Mrkaića, on se prošetao kaznenim prostorom Partizana, dodao do Bojića, a on asistirao Vukadinoviću koji je iz neposredne blizine matirao Stojkovića.

Naredni deo finala obeležili su incidenti. Najpre je tokom proslave pogotka kraj klupe Vojvodine pao topovski udar čije je posledice osetio trener golmana „lala“ kome je ukazana lekarska pomoć. Početkom drugog poluvremena je ubačena jedna baklja na teren, Danilo Grujić je tada morao da prekine utakmicu.

A u momentima nakon prekida meča, pao je drugi gol. Opet je loše reagovao mladi Pavlović, Petar Bojić je sada sve uradio sam, prošunjao se kraj defanzivaca tima iz Humske i kroz noge Stojkovića loptu poslao u mrežu.

U nastavku su crno-beli uložili sve raspoložive snage da se vrate. Filip Stevanović je uz žestok udarac po nogama od Saničanina na deset minuta do kraja smanjio zaostatak svog tima i najavio ono što će se potom desiti.

„Gol je visio u vazduhu“, krilatica koja nije toliko ispravna koliko popularna, ali najbolje opisuje opsadu gola Emila Rockova koji je konačno poklekao u šestom minutu nadoknade utakmice. Stvorila se gužva, a u znak iskupljenja zbog grešaka ju je makazicama u mrežu za 2:2 poslao Strahinja Pavlović.

U produžecima se nije videlo puno, sve je odlučeno penalima.

Prekid i na penalima, Nikola Simić (rezervni golman Vojvodine) je krenuo ka klupi Partizana i Nemanji Stevanoviću. Ubrzo su se umešali i drugi akteri finala, oni sa klupe. Devetak je sve isprovocirao mahanjem ka navijačima Partizana nakon pogotka. Sve je završeno crvenim kartonom za rezervnog golmana crno-belih.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "PENALI ODLUČILI: Vojvodina odnela KUP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*