ŠOK NA STARTU SEZONE: Vojvodina ODNELA bod sa Marakane, Zvezda udarila u zid!

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su 0:0 na startu sezone u Linglong Superligi Srbije.

Crveno-beli su tako po prvi put ostali bez pobede na svom terenu još od oktobra 2020. godine kada je Javor odneo bod sa Marakane.

Dejan Stanković je pružio priliku za debi Aleksandru Dragoviću, te povratniku Nenadu Krstičiću, dok su van protokola ostali Degenek, Gobeljić i Vukanović.


Srpski šampion je tokom većeg dela meča dominirao, ali i pored toga nije uspeo da stigne do tri boda na startu nove sezone.

Gosti iz Novog Sada su u nekoliko navrata posle kontranapada i centaršuteva mogli da potpuno šokiraju rivala, međutim, ostalo je nerešeno.

Ovo je, takođe, bio i prvi put da Vojvodina nije izgubila od Zvezde posle 14 uzastopnih susreta.

Zvezda je tokom prvog poluvremena imala veliku inicijativu, ali je do pravih šansi stigla tek u završnici.

Već nakon nekoliko minuta bilo je jasno da će Vojvodina svoje prilike tražiti iz kontranapada, a da će im fokus pre svega biti na disciplinovanoj odbrani.

Najbolju šansu iz jedne takve situacije imali su Mrkaić i Cucin, ali je Borjan, uz malu dozu nesigurnosti, uspeo da odbrani.

Poslednjih 15 minuta prvog poluvremena u potpunosti su pripali Zvezdi, a najbliži pogotku je bio El Fardu Ben u 43. minutu, kada je uspeo da se izbori za šut u velikoj gužvi. Ipak, stativa se isprečila.

Pretili su u tim momentima i Katai i Ivanić, ali su Novosađani uspeli na pauzu da odu bez primljenog gola.

Stanković je na pauzi napravio dve promene, uveo Kangu i Bakajoka, a prvu šansu, najbolju propustio je ponovo Ben.

Katai je sa leve strane centrirao, Ivanić iz klizećeg sa druge stative vratio loptu u srce peterca, odakle je Ben desnom nogom šutirao preko gola.

Isti igrač je ubrzo ponovo bio neprecizan, a Voša je sve to mogla da kazni u 59. minutu, kada je posle kontre Novevski dugo vukao loptu i iz solidne situacije uputio jako loš udarac.

Ništa se nije menjalo, Zvezda je pretila sa svih strana i pozicija, a Pavkov je bio taj koji je u finišu posle dodavanja Kataija nedovoljno jako i precizno šutirao.

Mogao je kapiten gostiju Čović da kazni sve te promašaje Zvezde, međutim, posle centaršuta bio je zamalo neprecizan.

Sudija Lukić je utakmicu produžio sedam minuta, Zvezda je pokušavala preko Falka i Dragovića, ali uzalud – promene rezultata nije bilo.


Be the first to comment on "ŠOK NA STARTU SEZONE: Vojvodina ODNELA bod sa Marakane, Zvezda udarila u zid!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*