BRAĆA NA KOLENIMA: Zvezda odnela ogromnu pobedu iz Pireja

Košarkaši Crvene zvezde u 15. kolu Evrolige slavili su protiv Olimpijakosa u Pireju 90:86.

Prva četvrtina protekla je u obostranim oscilacijama. Smenjivale su se obe ekipe u vođstvu, pravile velike serije i na kraju je Olimpijakos otišao na prvi odmor sa vođstvom 22:21.

U drugoj četvrtini Zvezda je pala, prevashodno u napadu. To je Olimpijakos iskoristio i došao do velikih +12 – 42:30. Ipak, uspeli su crveno-beli da se vrate i do poluvremena smanje na 45:41.

 


Treća četvrtina znala je za Zvezdu često da bude najlošiji period ove sezone. Sada je to bio odličan period koji su crveno-beli dobili 24:17, i pred poslednju četvrtinu stekli vođstvo 65:62.

Sjajno je Zvezda počela poslednju deonicu. Serijom 8-1 došla je do dvocifrene prednosti, a potom i do najvećih +11 – 76:65. Međutim, pojačala se agresija u odbrani Olimpijakosa, postepeno se smanjivala prednost i došao je domaćin do prilike za produžetak ili čak pobede pošto je imao loptu 15 sekundi pre kraja a Zvezda 86:84.

Ipak, promašili su domaći, lopta došla do Vildose, koji je momentalno fauliran. Pogodio je pet sekundi pre kraja oba bacanja za 88:84. Tada je bilo jasno da pobeda odlazi u Beograd.

 


Be the first to comment on "BRAĆA NA KOLENIMA: Zvezda odnela ogromnu pobedu iz Pireja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*