KALINIĆ PRESUDIO CRVENO-BELIMA: Zvezda pala u Istanbulu posle drame!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Fenerbahče 66:63, u 27. kolu Evrolige.

Aktuelni šampion Srbije i regiona odigrao je dobru utakmicu u Istanbulu, ali je u završnici teško dolazio do koša.

Ključni koš na utakmici postigao je nekadašnji igrač Zvezde Nikola Kalinić, koji je na 40 sekundi do kraja pogodio za 66:63.

Ovo je bio sedamnaesti poraz crveno-belih u elitnom košarkaškom takmičenju, dok je Fenerbahče ostvario 13. pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Kalinić sa 10 poena.

Poražene je predvodio duo Panter-Braun sa po 14 poena.

Fenerbahče je bolje otvorio utakmicu od Zvezde i posle pet minuta igre na semaforu je bilo 10:4.

Crveno-beli uspeli su da se vrate i do kraja četvrtine bio je egal na semaforu. Fener je uspeo da dođe do +5, ali je Beron pogodio trojku na isteku deonice i na kratku pauzu otišlo se sa rezultatom 22:20.

Tokom druge četvrtine gledali smo sličnu košarku. Igralo se koš za koš, Zvezda nije dopustila domaćinu da se „odlepi“ i generalno je igrala dobro.

U završnici četvrtine vicešampion Turske došao je do maksimalnih +7, a Beron je ponovo sa tri poena smanjio zaostatak. Na poluvremenu rezultat je bio 41:37 za Fener.

Uskoro opširnije…

U drugom poluvremenu desio se veliki hendikep za goste kada je raspoloženi Jagodić-Kuridža povredio skočni zglob, a samim tim i završio večerašnju utakmicu. I pored toga, to nije omelo košarkaše Zvezde koji su poenima Brauna i Gista na početku deonice stigli do prvog vođstva na meču.

Vodila se velika bitka u trećoj četvrtini koja se na kraju završila nerešenim rezultatom što nam je garantovalo pravu dramu u finišu – 51:51.

Panter i Gist su ponovo dovodili svoj tim u vođstvo, ali je Fener sredinom poslednje četvrtine preokrenuo rezultat u svoju korist. Usledila je prava rezultatska klackalica, na nešto manje od dva i po minuta do kraja meča Fenerbahče je poenima Veselog sa linije za slobodna bacanja stekao prednost od jednog poena pred odlučujućih 60 sekundi.

Tada je na scenu stupio bivši košarkaš Zvezde Nikola Kalinić koji je pogodio sa distance za dva poena nakon velike greške Lazića i tako prelomio utakmicu u korist domaće ekipe iako je Zvezda na 11 sekundi do kraja meča imala napad.

Be the first to comment on "KALINIĆ PRESUDIO CRVENO-BELIMA: Zvezda pala u Istanbulu posle drame!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*