NE MOŽE BEZ DRAME: Budućnost se ne predaje, Zvezda pala u Morači!

FOTO: KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu 75:71 u trećem meču finalne serije ABA lige.

Crvena zvezda nije iskoristila prvu meč loptu i sada je 2-1 u finalnoj seriji za crveno-bele. Četvrti meč igra se takođe u Podgorici.

Oba tima su veoma loše počela utakmicu. Nije bilo dovoljno koncentracije na samom početku, pa i ne čudi što dugo nije bilo poena u Morači. Doduše, i ti prvi koševi zatresli su se posle slobodnih bacanja, i to čak tri koja je ubacio Dele Vale.

Zvezdu je konačno povukao Simonović, ali je za crveno-bele veći problem bio što su posle skoro tri minuta igre ispunili bonus i imali dodatni teret na leđima. Nije išao šut Danilu Nikoliću večeras kao što je to bilo u Beogradu, ali je Dobrić i dalje „gejm čejndžer“. Ponovo su njegove trojke doprinele da Zvezda krene u napad i obezbedi prednost na kraju prvog dela.

Uzvratio je Popović za Budućnost, ali je u poslednjim trenucima odlično prvo poluvreme Davidovac ukrasio trojkom za koju nije bilo odbrane. Zvezda je na kraju prve četvrtine imala prednost od četiri poena, a Dejan Radonjić je bio prilično zadovoljan – 19:15.

Međutim, ako je u prvom delu mogao sa osmehom na licu da gleda svoje pulene (i to samo u drugoj polovini te četvrtine), u drugom nikako nije mogao mirno da stoji kraj aut-linije. Neverovatno su počeli Podgoričani, koji su preko zakucavanja Luke Mitrovića i trojke Ivanovića došli do preokreta za nekoliko minuta.


Ono što je moglo da raduje sve zvezdaše jeste da je njihov Džordan, doduše sa prezimenom Lojd, uspeo da se trgne i krene da pruža dobru partiju na parketu. Nekoliko njegovih dobrih poteza, ali i poena u drugoj četvrtini i to je nagoveštavalo veoma zanimljiv period trećeg meča finala.

I jedni i drugi su bili na „klackalici“, u jednom trenutku je delovalo da će se tako i završiti i drugih 10 minuta košarke u Morači, ali je najbolji košarkaš Podgoričana u ovom trećem meču Dela Vale uspeo da trojkom obezbedi prednost od tri poena na kraju prvog poluvremena u kome je igra bila izjednačena, ali je Budućnost bila bolja baš za tih tri poena.

Zvezda je sjajno igrala u prvoj polovini treće četvrtine, pošto Budućnost nije postigla nijedan poen iz igre za pet minuta.

Crveno-beli su preokrenuli i vodili su 44:41, a od tada kreće katastrofa – izgubljene lopte, promašene trojke, promašeni ziceri, veliki broj faulova i Budućnost serijom 10:0 dolazi do najvećih +7.

Na kraju treće četvrtine bilo je +4 za Budućnost, pošto je Davidovac u poslednjim sekundama treće četvrtine pogodio trojku.

Branko Lazić na početku četvrte četvrtine krade dve lopte i vraća Zvezdu u igru, koja je izjednačila.

Na četiri minuta do kraja, Dela Vale i Nikolić pogađaju po trojku i odlazi Budućnost na +7. Zvezda nije uspela da iskoristi momenat inspiracije i birali su teške šuteve, koje nikako nisu mogli da pogode.


Gledali smo dramatičnu završnicu, punu slobodnih bacanja, koja su na kraju i rešila meč.

Trojkom je Zvezda na 45 sekundi do kraja smanjila na poen zaostatka, ali je Dela Vale odmah uzvratio za +4.

Lojd sa dva bacanja vraća Zvezdu na -2, ali na 12 sekundi do kraja, u poslednjoj sekundi napada za Budućnost Lazić pravi faul i Dela Vale sa dva bacanja rešava meč.

Do pobede su Budućnost predvodili Dela Vale sa 19 i Danilo Nikolić i Ivanović sa po 11 poena.

Kod Zvezde su se istakli Lojd sa 19 i Dobrić sa 17 poena.

Dvocifreni su bili i Davidovac i Noko sa po 10 poena, dok je centar Zvezde imao i 11 skokova.

 


Be the first to comment on "NE MOŽE BEZ DRAME: Budućnost se ne predaje, Zvezda pala u Morači!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*