FRANCUSKA NA KOLENIMA: Novak i Viktor u spektakularnom duelu doneli Srbjii plasman u 1/4 finale!

Teniska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Francuske sa 2-1 u pobedama, u drugom kolu grupe A ATP kupa u Brizbejnu.

Napeto je bilo u igri dublova, odlučivao je super taj-brejk u trećem setu, ali tu su Đoković i Troicki pregazili Maua i Rože-Vazelina sa 10:3.

Srbija je u četvrtfinalu, ali za sada ne zna ko će joj biti rival. Po kosturu, to će biti drugi najbolji drugoplasirani tim iz svih grupa. A, dok se ne završi svi mečevi po grupama, neće se znati koja će to biti selekcija.

Svi oni mečevi koje je u finišu prethodne sezone Đoković igrao u dublu, naizgled bez prevelikog značaja, danas su se i te kako isplatili. Najbolji srpski teniser je u tandemu sa Troickim igrao sjajno, pogađao je i iz kontre i iz voleja na mreži, za njega francuski tandem nije imao rešenja.

Meč je krenuo sa brejkovima, po jedan na obe strane. Onda su oba tima čuvala svoje servise do 3:2, kada je srpski tandem uspeo da napravi brejk i povede 4:2, a onda i da potvrdi tu prednost. Ostala je do kraja seta – 6:3. Bio je to prvi korak ka pobedi.

Neverovatne šanse je srpski tim ispustio u drugom setu. Najpre kao je zebnju uneo medicinski tajm aut kod rezultata 1:1, kada se Đoković požalio na bolove u desnoj ruci. S obzirom na to kakve je sve muke prošao u poslednje dve godine sa laktom, ostaje i dalje bojazan o čemu se radi i koliko je problem ozbiljan uoči Australijan opena.

Ali, imao je srpski tim velike šanse posle toga da dođe do brejka koji bi, verovatno, prelomio meč. Na 4:4 bilo je 0:40 u korist tandema Đoković/Troicki, ali su Francuzi uspeli da se izvuku. Na 5:5 bilo je 0:30 za Srbe i opet nisu uspeli da naprave brejk. Meč je otišao u taj-brejk u kojem su Trikolori bili bolji sa 7:5.

Treći set se igrao po sistemu taj-brejka. I bio je teniska klinika Đokovića i Troickog. Čvrsto rešeni da odvedu Srbiju dalje, bili su sigurni na servisu, čvrsti na mreži, odlučni na smeču. Ubedljivih 10:3 na kraju, puleni Nenada Zimonjića idu dalje.

Osim Srbije, mesto u četvrtfinalu za sada je obezbedila još Australija.

Be the first to comment on "FRANCUSKA NA KOLENIMA: Novak i Viktor u spektakularnom duelu doneli Srbjii plasman u 1/4 finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*