MEČ ZA ANALE: Novak posle EPSKE borbe servirao osvetu Zverevu za plasman u finale US Opena!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale US Opena.

Đoković je u polufinalu posle velike borbe i preokreta savladao Aleksandra Zvereva sa 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2).

Srbin će se za titulu boriti protiv drugog igrača sveta Danila Medvedeva, Rus je u polufinalu lako u tri seta savladao Feliksa Ožea Alijasima.


 Meč je počeo tako što su oba tenisera bili veoma sigurni u prvim servis gemovima i ličilo je da će, ako tako nastave, dogurati do taj-brejka.

Na 2:2, Novaku je „zapelo“ u petom gemu, taj gem je izvukao, a onda u sjajnom sedmom gemu je uspeo da spasi prvu brejk priliku za Nemca.

Nažalost u devetom gemu je popustio, duplom greškom je poklonio brejk Zverevu i Nemac je to oberučke prihvatio.

Prve dve set lopte nije iskoristio, ali jeste treću i to pošto je Novak zahvatio lopticu ramom, pa je posle 36 minuta igre Nemac imao set u džepu.

Viđali smo Novaka u ovoj situaciji na ovom turniru, kako gubi početni set. Ni sada ga to nije poremetilo, naprotiv, brzo se pribrao i uz dva poklona Zvereva stigao do brejka za 2:0, a potom je odservirao za 3:0.

Sve je od tog trenutka bilo u tome da se drži servis. Nije bilo tako jednostavno, ali Novak je izdržao sve pokušaje Nemca da se vrati u tom delu igre. Posle 36 minuta igre u tom setu, Novak je došao do novog brejka za 6:2 i izjednačenja u meču, 1:1.

Žestoka borba nastavila se i u trećem setu gde je Novak odmah u prvom gemu morao da spasi jednu brejk loptu. Još opasnije je bilo u petom gemu kada je Zverev imao 15:40, ali se Novak maestralno izvukao i poveo sa 3:2. Nije bilo lako ni u sedmom gemu, ali ga je Novak dobio, poveo sa 4:3, držao servis i za 5:4.

I onda, kakav deseti gem, tri set lopte za Novaka na servis Nemca. Prvu ne koristi, a druga je bila poen za anale kada su razmenili čak 53 udarca, i Zverev je pogodio za 30:40. Međutim, Novak je uspeo da dobije naredni poen, načini brejk i zapečati treći set sa 6:4.

Nije dobro krenulo u četvrtom setu po Novaka, u trećem gemu je dozvolio protivniku da dođe do brejka, a potom i da ga „overi“, 1:3. I tu je bio problem, Zverev nije popuštao, Novak nije nalazio način da vrati izgubljeno na početku i posle dva sata i 55 minuta igre i 4:6, došli smo do seta odluke, prvog za Novaka na US Openu još od meča sa Vavrinkom 2013. godine.

Od čeka ge Novakov mentalni sklop, pitali smo se svih ovih godina. Malo je igrača koji bi izdržali psihološki taj povratak protivnika u meč i počeli da igraju kao da se ništa nije dogodilo. Novak je odmah u drugom gemu iskoristio nešto slabiji servis Nemca da dođe do brejka i potom ga potvrdi, 3:0. I onda u narednom gemu, dođe i do novog brejka posle dva velika, teška promašaja Zvereva – 4:0.

Posle 5:1, Novak nije iskoristio prvu priliku da reši meč, Nemac je vratio jedan brejk za 5:2, a potom dokrajčio protivnika novim brejkom. I isporučio osvetu za Tokio.


Be the first to comment on "MEČ ZA ANALE: Novak posle EPSKE borbe servirao osvetu Zverevu za plasman u finale US Opena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*