NEUNIŠTIV JE: Fantastični Đoković NADIGRAO i Frica za plasman u veliko finale!

FOTO: EPA

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Završnog Mastersa, pobedom nad Tejlorom Fricom – 7:6 (5), 7:6 (6).

Naš predstavnik će se za šesti trofej na ATP Tur Finalu boriti sa boljim iz duela Kasper Rud – Andrej Rubljov, koji se sastaju od 21.00 čas.

Bio je ovo šesti međusobni susret Srbina i Amerikanca, a i ovoga puta, posle jednog časa i 56 minuta igre, bolji je bio Novak.

 


Strašni napori iz meča sa Danilom Medvedevim uzeli su danak, tako da Đoković nije uspeo da pruži maksimum, ali je sve prikazano bilo dovoljno da se eliminiše Fric.

Prvi set je Đoković osvojio posle neizvesno taj-brejka, da bi u drugom konstatno bio u zaostatku od jednog brejka. Ipak, vratio se i posle još jednog taj-brejka – slavio.

Đokoviću će ovo biti osmo finale Završnog turnira, na kojem je puta trijumfovao, poslednji 2015. godine.

Nije viđen preterano lep tenis u prvom setu, uglavnom se sve rešavalo servis vinerima ili greškama igrača.

Sve je to bila posledica Novakovog umora, od meča sa Medvedevim u petak, koji je trajao više od tri sata, dok je stegnutost kod Amerikanca sigurno bila zbog pritiska i velike pozornice.

Ono što je bilo lajtmotiv ovog seta jeste činjenica da Novak nije uspevao da potvrdi stečenu prednost, kako u gemovima, tako i u poenima u taj-brejku.

Đoković je u gotovo svakom gemu na servis rivala osvojio bar dva poena, ali je jedine brejk lopte, tri vezane imao u petom gemu. Iskoristio je odmah prvu i poveo.

Ipak, već u narednom je usledio ribrejk. Nije Novaka služio servis, a neiznuđene greške srpskog tenisera su samo pogurale Frica ka izjednačenju.

Set je morao da bude odlučen posle taj-brejka, u kojem je prvi do mini-brejka došao Novak, u petom poenu. Odmah je uzvratio Fric.

Najvažniji poen bio je na 5:5, koji je Đoković rešio odličnim napadima iz forhenda, da bi mu isti udarac doneo i čitav set, rešen posle 56 minuta igre, 7:6(5).

Između dva seta Novak je morao da napravi pauzu i ode u svlačionicu zbog neprijatne infekcije oka, koja ga muči.

Vratio se na teren, ali evidentno ispao iz ritma, što je Fric iskoristio, napravivši brejk odmah na startu.

Obojica su potom ekspresno rešavali svoje servis gemove, ne dozvoljavajući riternerima ni promil šanse, zahvaljujući odličnim početnim udarcima.

Najbliži brejk lopti bio je Fric u sedmom gemu kada je bilo 30:30, da bi već u narednom Novak stigao do 0:30. To je, nažalost, bilo sve, pošto je Amerikanac vezao četiri poena.

To je, ipak, bio nagoveštaj nečeg dobrog, pošto je Novak u 10. gemu, u kojem je morao da napravio brejk, to i učinio. Sačekao je dve greške Frica iz bekhenda i ostao u drugom setu.

Ubrzo se ušlo u taj-brejk, koji je obilovao uzbuđenjima i lepim poenima, da bi Novak iskoristio drugu meč loptu i ostvario veliki trijumf, nad umorom i nad Fricom.

 


Be the first to comment on "NEUNIŠTIV JE: Fantastični Đoković NADIGRAO i Frica za plasman u veliko finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*