CRNO-BELI POKORILI BAR: Partizan savladao Mornar na teškom gostovanju!

Košarkaši Partizana izvojevali su pobedu u derbiju trećeg kola ABA lige. Pod komandom Vlada Šćepanovića koji je na klupi zamenio Andrea Trinkijerija, crno-beli su pobedili Mornar sa 76:65.

Prevagu na tasu Partizana u meču koji je rešen u drugom poluvremenu, u kojem je vicešampion Srbije dominirao u svim elementima igre, doneli su Ognjen Jaramaz sa 17, Markus Pejdž sa 13, Nikola Janković i Rašon Tomas sa po devet, odnosno Kori Volden i Rade Zagorac sa po osam poena. Kod Mornara, bolji od ostalih bili su Džejkob Pulen sa 16, Uroš Luković sa 14, Damir Markota sa 10 i Milko Bjelica sa devet poena.

Trči i šutiraj. Tako je izgledalo prvo poluvreme. U takvoj situaciji bolje bi po nekom nepisanom pravilu trebalo da se snalazi Mornar, ali je i Partizan pokazao da i te kako dobro ume da igra u tranziciji. Ljubitelji košarke su gledali izuzetno brz meč, a igralo se po principu poen za poen, sve do same završnice prve deonice, kada su Barani umešno kaznili greške u napadu Partizana da pobegnu na lepih plus šest – 20:14.

Prednost Mornaru doneli su Uroš Luković, Džejkob Pulen i Milko Bjelica, a Vlado Šćepanović koji je na klupi zamenio Andrea Trinkijerija koji je zbog zdravstvenih problema bio primoran da propusti meč, tražio je od svojih pulena da smire igre, da budu fokusirani prilikom izvođenja slobodnih bacanja, da spreče otvorene šuteve za tri poena i ofanzivni skok.

Poslušali su ga. Za tri minuta igre, Mornar je uspeo da postigne samo jedan poen, pa je na semaforu pisalo 21:21. Povratak u meč, režirali su Nemanja Gordić i Markus Pejdž. Usledilo je jako loše ofanzivno izdanje oba tima, a promašaji su se nizali kao na filmskoj traci. Na kraju prvog poluvremena, Partizan je vodio sa 33:32, posle trojke Ognjena Jaramaza.

Barani su promašili sedam slobodnih bacanja, za tri poena su šutirali 2-14, za dva 11-21. Ništa bolji nije bio ni Partizan. Crno-beli su promašili sedam slobodnih bacanja, za tri poena su šutirali 3-10, a za dva 8-24.

Partizan je na početku treće deonice uspeo da nametne pozicionu igru. Svi prilazi košu su bili zatvoreni. S druge strane, Nemanja Gordić, Nikola Janković i Markus Pejdž su doneli Partizanu prednost od šest poena – 46:40. Delovalo je u tom trenutku da su „crno-beli“ u naletu, da mogu da prelome meč, da reše pitanje pobednika.

Barani se nisu složili sa takvim epilogom. Džejkob Pulen je serijom poena uspeo da vrati Mornar u igru, ali je uzvratio Kori Volden sa dve uzastopne trojke, pa je Partizan u završnici trećeg kvartala ponovo pobegao na 59:52.

Posle serije grešaka na obe strane i izlaska Dereke Nidama zbog povrede, Markus Pejdž je preko ruke pogodio trojku za 69:60. Nedugo zatim pogodio je Vilijam Mozli, novu grešku Mornara kaznio je laganim poenima Ognjen Jaramaz i pitanje pobednika je bilo rešeno – 73:61.

Izabranici Mihaila Pavićevića su poznati po tome što se nikada ne predaju, što serijom trojki lako mogu da nadoknade veliki deficit, ali je odbrana Partizana delovala nesalomivo. Mornar nije imao nikavu šansu da se vrati u meč.

Be the first to comment on "CRNO-BELI POKORILI BAR: Partizan savladao Mornar na teškom gostovanju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*