USPEŠAN START „ORLICA“: Neverovatna Sonja Petrović fenomenalnim košem donela pobedu Srbije protiv Belorusije!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je pobedom na Evrobasketu, pošto je sa 55:53 bila bolja od Belorusije.

Izabranice Marine Maljković nisu odigrale sjajan meč, mučili su se tokom većeg dela, međutim uspele su da zabeleže trijumf, što je najvažnije.

Srbija je ovom pobedom napravila veliki korak ka četvrtfinalu, odnosno osmini finala, pošto među osam najboljih selekcija prolaze samo prvoplasirane selekcije, dok ostale igraju doigravanje.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Sonja Petrović sa 18 poena, Jovanović je ubacila devet, dok su po sedam imale Crvendakić i Stanković.

Petrovićeva je i heroj Srbije, pošto je na dve sekunde do kraja postigla koš za konačnih 55:53!

Kod Belorusije, Veremejenka je postigla 13, Papova je imala osam, dok je Hasper meč završila sa osam.

Srbija u petak igra protiv Rusije u isto vreme, dok će pre toga duel odigrati Belorusija i Belgija.

Meč u Zrenjaninu počeo je čvrstom igrom na obe strane i odmah je moglo da se vidi da neće biti puno koševa. Srbija je na startu bila u prednosti, ali su Beloruskinje do kraja prve četvrtine uspele da izjedneče, pa je posle prvih deset minuta bilo 16:16.

Druga četvrtina nije donela ništa novo. Srbija i Belorusija su jedva stizali do poena, a prednost je konstantno menjala strane. Ipak, trojkom Snicine u poslednjem napadu, naše rivalke stižu do vođstva od 32:29 sa kojim se odlazi na odmor.

Beloruskinje su na startu trećeg perioda stigle do maksimalnih +5, ali naš tim serijom od 5:0 ubrzo stiže do izjednačenja. Usledio je kraći prekid zbog problema sa strujom u dvorani u Zrenjaninu. Srbija je stigla i do preokreta i vođstva od 40:36, ali su Beloruskinje do kraja četvrtine uspele da se vrate u prednost, pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 41:42 za rivalke.

Srbija je četvrtu četvrtinu otvorila serijom od 8:0. Raspucao se naš tim, pa je na krilima Sonje Petrović i Nevene Jovanović stigao do prednosti od 52:45. Ipak, Beloruskinje se nisu predavale, pa su kako se meč bližio kraju polako topile prednost Srbije. Ekipa Marine Maljković je u poslednji minut ušla sa vođstvom od 53:49. Ipak, u tim trenucima naše devojke su brzopletošću dozvolile rivalkama da se potpuno vrate. Napravili smo i nesportsku grešku, a Belorusija je trojkom Lihtarovič na deset sekundi pre kraja stigla do izjednačenja. Usledio je sjajan solo prodor Sonje Petrović, koja je u stilu najvećih NBA zvezda postigla koš i donela veliku pobedu Srbiji.

 

 

Be the first to comment on "USPEŠAN START „ORLICA“: Neverovatna Sonja Petrović fenomenalnim košem donela pobedu Srbije protiv Belorusije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*