PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE: Zenit dobio specijalnu pozivnicu Evrolige, Partizan igra u Evrokupu!

Košarkaški klub Partizan naredne sezone neće igrati u Evroligi. Crno-beli nisu uspeli da dobiju vajld kartu Evrolige, koja je na kraju posle višesatnog zasedanja pripala Zenitu, prenose brojni mediji.

Tako je sada poznato svih 18 timova koji će naredne sezone igrati u najjačem košarkaškom evropskom takmičenju. Sa druge strane, Partizan će morati da se zadovolji sa Evrokupom.

Mesecima su trajale spekulacije ko bi mogao da dobije vajld kartu. Stalno su se menjali favoriti, a na kraju se sve svelo na dva imena, Zenit i Partizan.

Nažalost, posle zasedanja borda Evrolige prednost je dobio ruski tim, koji sa klupe predvodi poznati španski stručnjak Đoan Plaza.

Odluka je verovatno doneta iz finanskijskih motiva, pošto je poznato da je Zenitov glavni sponzor Gasprom, pa Partizanu nije mogla da pomogne ni tradicija, ni verna publika, kao ni Željko Obradović koji se do poslednje kapi krvi borio da njegovi crno-beli zaigraju u Evroligi.

KK Partizan, prvak Evrope iz 1992. godine bio je jedan od kandidata, a predsednik kluba Ostoja Mijailović kaže da ta odluka neće dugoročno uticati na rad kluba.

Već neko vreme tim iz Sankt Peterburga redovan je učesnik Evrokupa, dvaput je igrao i četvrtfinale, a nastupa u dvorani kapaciteta nešto više od 7.000 ljudi.

Klub je u Sankt Peterburgu od jula 2014. godine, prethodno je to bio klub koji smo znali kao Trijumf i Dinamo moskovski region. Nedavno je objavljeno i dovođenje Aleksa Renfroa, doskorašnjeg pleja Partizana.

 

Be the first to comment on "PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE: Zenit dobio specijalnu pozivnicu Evrolige, Partizan igra u Evrokupu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*