ZVEZDA PREGAZILA BUDUĆNOST U PAKLU PIONIRA!

FOTO: ABA liga

U vatrenoj atmosferi „Pionira“, Crvena zvezda je pobedom započela finalnu seriju regionalne ABA lige protiv Budućnosti, rezultat je bio – 91:72.

Utakmica je počela sjajnom odbranom na obe   strane. Gosti su prvu četvrtinu završili sa dva poena prednosti – 18:20.Druga četvrtina, nikada duža. Pregršt slobodnih bacanja, sudijske nedoumice i pregledavanje snimaka, kao i konsultacije arbitara među sobom.

Izbacivanje navijača iz dvorane, dodatno je produžilo drugi period utakmice, koji je bio propraćen rezultatskom klackalicom. Potez koji je mogao da razbudi i nagovesti boljinastavak susreta viđen je u poslednjem minutu kada je Beron asistirao Fajeu, a ovaj sjajno zakucao.Ipak, ne lezi vraže.

U nastavku meča još teže do poena. Ukupno devet, za pet minuta igre u trećoj četvrtini. Rastegnut meč…Ali Zvezda prvi put dolazi do osetnije prednosti i dvocifrene prednosti  58:47.Najubedljivija prednost bila je 15 poena.Budućnost početkom poslednje četvrtine ubacuje dve trojke, međutim domaća ekipa nije dozvolila da se rezultatski gosti približe, pa su igrali dovoljno da upišu prvu pobedu u seriji, i da povećaju prednost i na 20 poena. Dvanaest trojki su crveno-beli upisali na meču.

Četvrta pobeda crveno-belih u isto toliko mečeva ove sezone sa Podgoričanima.

Beron je meč završio sa 19 poena, Dobrić je dodao 12, a poene su postizali i svi ostali igrači osim Nenadića. U Budućnosti je jedini „dvocifreni“ bio Noris Kol sa 18 poena.Naredni meč igra se u nedelju, 14. aprila od 19 časova, na istom mestu pre nego što se serija preseli u Podgoricu.

Be the first to comment on "ZVEZDA PREGAZILA BUDUĆNOST U PAKLU PIONIRA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*