ODRŽANA SEDNICA UO KK PARTIZAN: Donete važne odluke!

U četvrtak je održana sednica Upravnog odbora KK Partizan na kojoj je doneto nekoliko važnih odluka.

Sportski direktor Nikola Lončar podneo je izveštaj o dosadašnjem toku sezone, posle čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa „Radivoj Korać“ i plasmanom u polufinale ABA j.t.d. lige, ostvarena dva od tri takmičarska cilja u dosadašnjem toku sezone ostvareni. U odnosu na postavljene ciljeve, izostao je plasman u Top 8, 7Days Evrokupa, koji je crno-belima izmakao u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa.

Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej.

PROČITAJTE JOŠ:  OVO ĆE IZAZVATI BROJNE POLEMIKE: Beron koracima doneo Zvezdi pobedu i titulu! (VIDEO)

Što se tiče finansija, klub je do sada isplatio oko 1 milion evra, čime je uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, dug Partizana smanjen za 2 miliona evra.

Pred članove Upravnog odbora i operativni menadžment kluba, postavljen je zadatak formiranja finansijske konstrukcije za sezonu 2019/20. Nakon završetka takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA lige, odnosno plasman u Evroligu posle nekoliko sezona neigranje u najjačem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Članovi Upravnog odbora su u skladu sa svojim ekspertizama podelili zaduženja sa ciljem da klub u narednom periodu ojačaju na svim poljima.

PROČITAJTE JOŠ:  TRINKIJERI KAO NIKAD DO SAD: Poslao moćnu poruku svim Partizanovcima i udario po Zvezdi i "smradu" u srpskoj košarci!

– Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja, povratak Partizana u Evroligu – izjavio je nakon sednice UO, predsednik Partizana NIS, Ostoja Mijailović.

Naredna sednica UO KK Partizan NIS zakazana je za kraj juna 2019. godine.

Republika

Komentari na "ODRŽANA SEDNICA UO KK PARTIZAN: Donete važne odluke!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*