NADAL BEŽI OD NOVAKA: Rafa DONEO šokantne odluke!

Novak Đoković

Španski teniser Rafael Nadal propustiće Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju!

– Zdravo svima, rešio sam da ne učestvujem ove godine na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. To nikada nije laka odluka, ali pošto sam poslušao svoje telo i razgovarao sa svojim timom, shvatam da je to prava odluka – napisao je Nadal na društvenim mrežama i dodao:

– Cilj je da produžim svoju karijeru i da nastavim da radim ono što me čini srećnim – da se takmičim na najvišem nivou i da nastavim da se borim za te profesionalne i lične ciljeve.


Kratka pauza između Rolan Garosa i Vimbldona uticala je na odluku Španca.

– Činjenica da imamo samo dve nedelje između Garosa i Vimbldopna učinila je da mom telu ne bude lako da se oporavi posle uvek zahtevne sezone na šljaci. Iza mene su dva meseca velikih naporda i ovom odlukom želim da se fokusiram na srednjoročne i dugoročne staze. Sportska prevencija bilo kakvih neželjenih stvari u mom telu veoma je važan faktor u ovj fazi moje karijere, kako bih mogao i dalje da se borim na najvišem nivou za titule.

Nadal je rekao i da želi da pošalje posebnu poruku navijačima širom sveta, posebno onima u Velikoj Britaniji i Japanu.

– Olimpijske igre oduvek su mi mnogo značile i bile mi prioritet kao sportisti. Imao sam priliku da ih triput iskusim i da nosim zastavu za svoju zemlju – zaključio je Nadal.


Be the first to comment on "NADAL BEŽI OD NOVAKA: Rafa DONEO šokantne odluke!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*