DOMINACIJA KATAIJA: Zvezda primila gol, pa PREGAZILA Mladost u Lučanima!

FOTO: FK Crvena zvezda

Šampion Srbije posle preokreta stigao do ubedljive pobede protiv Mladosti (5:1)

Niz neugodnih gostovanja Crvena zvezda je zaključila pobedom u Lučanima 5:1 (1;1), a duel u kojem su gosti paklenim tempom u nastavku režirali ubedljivo slavlje predstavljao je i svojevrsnu uvertiru u utakmicu šampiona Srbije protiv Ludogoreca zakazanu za četvrtak.


Susret u okviru 17. kola Superlige doneo je braniocu krune nova tri boda, potvrdio odličnu formu nosilaca igre gostiju, ali i ukazao na određene kadrovske probleme sa kojima se stručni štab crveno-belih suočava. Rani pogodak Mladosti kaznio je bledi start Crvene zvezde, međutim, nakon uvodne inicijative domaćina šampion Srbije je preuzeo glavnu reč i na krilima Aleksandra Kataija i El Fardu Bena prvo stigao do izjednačenja pred odlazak na odmor, a potom furioznim početkom drugog poluvremena i razrešio sve dileme po pitanju pobednika.

Iako je šampion Srbije u Lučanima upisao još jednu ubedljivu ovosezonsku pobedu, uvodni period utakmice nije najavljivao takav rasplet, a uspavani pristup crveno-belih već u 9. minutu kaznio je Milan Bojović, Najbolji strelac u istoriji Superlige do 83. gola u prvenstvu Srbije stigao je posle kornera i spretne reakcije u petercu gostiju.

Pogodak centarfora Mladosti dodatno je motivisao Lučance koji su samo nekoliko minuta kasnije preko mladog Đorđa Gordića mogli da udvostruče prednost, međutim vezista rođen 2004. godine bio je neprecizan i loptu je poslao pored gola.

Na očigledne probleme crveno-belih nadovezala se povreda Marka Gobeljića te je Stanković već u 16. minutu bio primoran da izvrši izmenu na poziciji desnog beka. Iako prinudna, izmena u defanzivnoj liniji ispostavila se kao odlična imajući u vidu činjenicu da je Milan Gajić odigrao jednu od najboljih utakmica od dolaska u Ljutice Bogdana i tako potvrdio da je spreman za susret sa Ludogorecom zakazan za četvrtak u kojem će gotovo izvesno biti opcija na meku jer je gobeljić i pre povrede bio van konkurencije usled isključenja protiv Midtjilanda.

Činjenica da u gostujućim redovima očigledno nešto ne fnkcioniše izazvala je reakciju šefa stručnog štaba crveno-belih već u 21. minutu kada je Rišaira Živkovića zamenio El Fardu Ben, a i drugi rezervista, poput Gajića na impresivan način je iskoristio ukazanu šansu.

Upravo na krilima Bena Crvena zvezda je nagovestila buđenje. Raspoloženi reprezentativac Komora zadavao je velike probleme rivalu po desnom booku, a niz šansi je rezultirao golom u 30. minutu.

Tandem koji je režirao izjednaenje bio je koban po domaćina i početkom drugog poluvremena, te je Katai golom glavom na novi centaršut Bena udvostručio prednost i tako u potpunosti slomio otpor protivnika. Rivala u nok-daunu dokrajčili su sa tri gola u samo šest minuta Gelor Kanga, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai koji je postavio konačnih 5:1 u 65. minutu.


Be the first to comment on "DOMINACIJA KATAIJA: Zvezda primila gol, pa PREGAZILA Mladost u Lučanima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*