LENDEJL: Igrati za Partizan je prava ludnica, jedan navijač je umalo izvadio pištolj na mene!

Kako sezona odmiče tako Džok Lendejl pruža sve bolje partije u dresu Partizana. Australijski centar je tim povodom dao opširan intervju za magazin “Pik en rol”.

– ABA je veoma čvrsta, spora i fizički zahtevna liga. Ne dozvoljava ti previše slobode. Timovi se uglavnom trude da “ubiju sat” i da igraju napade od pune 24 sekunde. Ne dozvoljavaju ti tako brzo da ideš u tranziciju, imaju razne trikove da te uspore. Bilo mi je veoma teško da se priviknem na početku. Sada se navikavam – priča Lendejl.

Govorio je i o saradnji sa stručnim štabom.

– Sa novim trenerom i novim stilom stvari postaju malo lakše za mene. Sa prvim trenerom, Čankom, smo imali posebno struktuisan sistem, ali je on dobio otkaz posle šest nedelja. Trinkijeri ima moderniji pristup i imamo više šanse da igramo. Ni on, a ni navijači ti ne dozvoljavaju da se opustiš. Ukoliko to uradiš, staviće ti do znanja. Od trenera učim mnogo, moja igra se ne zasniva samo na brojkama, već na uspehu cele ekipe. Trudim se da što više “upijam”, znam da će mi to mnogo pomoći u karijeri.

Prema njegovim tvrdnjama, na parkingu posle derbija sa Crvenom zvezdom je imao neprijatnu situaciju.

– Igrati za Partizan je prava ludnica. To je jedno od najboljih iskustava koje sam doživeo, ali ume da bude i zastrašujuće. Kada smo izgubili od Zvezde, izbila je tuča na parkingu. Ne izmišljam stvarno, ali sam 95 odsto uveren da je jedan od navijača umalo izvukao pištolj. Prišao mi je sa rukama u džepovima, vikao je, bio je agresivan. Srećom, bilo je oko 150 opremljenih policajaca koji su bili tu da očuvaju mir. Na kraju krajeva, ne bih igrao ni za jedne druge navijače radije od njih. Oni žive i umiru od ove igre i to što imam šansu da se hranim njihovom energijom, bilo da igramo kod kuće ili na gostovanjima, je ludilo. Svuda u gradu mi pokazuju ljubav i to što prvu profesionalnu sezonu provodim ovde je nešto što ni za šta ne bih menjao.

Kao i mnogima i njemu je san igra u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

– Jednog dana želim da zaigram u NBA ligi. Znam da na Letnjoj ligi nisam prikazao najbolje partije, ali smatram da sam zaslužio dvosmerni ugovor. Nije se dogodilo i srećan sam što sam završio u Partizanu. Ako nastavim naporno da radim i da se razvijam, uspeću u tome. Juriću svoj san strpljivo, uz naravno napredovanje u svojoj igri. Stavio sam sebi cilj od dve godine da ostvarim taj san i da igram u NBA ligi. Ipak, sada sam fokusiran na Partizan. Želim da nastavimo sa dobrim igrama, blizu smo mesta među četiri najbolja tima u ABA ligi, a tu je i Evrokup – zaključuje Lendejl.

Novosti

Be the first to comment on "LENDEJL: Igrati za Partizan je prava ludnica, jedan navijač je umalo izvadio pištolj na mene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*