RAZIGRANI ŠPANAC ZAUSTAVIO NOVAKA: Agut odigrao meč karijere i ostavio Đokovića bez finala u Dohi!

Srpski teniser Novak Đoković zaustavljen je u polufinalu turnira u Dohi posle dva i po sata fantastičnog tenisa od Španca Roberta Bautiste Aguta 1-2 u setovima.

Meč polufinala turnira serije 250 brzo se pretvorio u meč dostojan finala mastersa u kom je Agut igrao iznad svojih mogućnosti i slavio preokretom 3:6, 7:6, 6:4.

Da nije bio na tom nivou, Španac ne bi mogao da parira Đokoviću koji je igrao zaista dobro, daleko bolje nego u mečevima sa prethodnim protivnicima.

Đoković od starta počeo da odličnim riternima nameće svoj ritam igre i udara lopticu ravno. Napadao je srpski igrač i to mu se isplatilo već u drugom gemu meča u kome pravi prvi brejk.

Kombinovao je Đoković udarce, ali su bekhendi u prvom setu pravili veliku razliku, pa je Đoković poveo sa 3:0 pre nego se Španac po prvi put upisao na semafor.

Agut je u sedmom gemu prvog seta uspeo da spase set loptu, ali ne i da spreči Đokovića da osvoji taj deo igre i povede sa 1-0. Naredni set doneo je uzbudljiviju igru.

Španski igrač je počeo da igra agresivnije i bolje, a Đoković je sve to pratio. U petom gemu drugog seta Đoković je imao vođstvo 15:30 na servisu Aguta i slao mu je neverovatne udarce, Agut je delovao kao zid i onda je pogodio nemoguć ugao za 30:30.

To je bio tek nagoveštaj onoga što će se kasnije dešavati. Španac je uspeo da se izvuče u tom gemu, ali srpski igrač uspeva da napravi brejk u sedmom kada je poveo 4:3.

Činilo se da će tada prelomiti meč u svoju korist, ali je Roberto odmah uzvratio ribrejkom posle čega je Đoković bio podređeniji na terenu sve do taj-brejka drugog seta. Tada su odlučivale nijanse, a one su bile naklonjene španskom igraču i otišlo se u treći set.

Odmah na njegovom početku, Agut je preneo „momentum“ iz prethodnog dela igre i napravio brejk, potvrdio ga i Đoković je bio u nokdaunu.

Usledilo je nekoliko lakših gemova za obojicu, obojica su napadala iz svih oružja, ali je na kraju Agut zadivio načinom na koji ni u jednom trenutku nije popustio.

Đokoviću je ovo bila dobra provera za ono što ga čeka kroz desetak dana, kada počinje prvi Grend slem turnir sezone Australijan open.

B92

Be the first to comment on "RAZIGRANI ŠPANAC ZAUSTAVIO NOVAKA: Agut odigrao meč karijere i ostavio Đokovića bez finala u Dohi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*