BREŠA JE BRZO ZABORAVLjENA: Zvezda slavila u Železniku i ostala nepobediva u ABA ligi!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP na gostovanju u petom kolu ABA lige rezultatom 81:72.

Zvezda se oporavila posle prvog ovosezonskog poraza od Breše u Evrokupu i rutinski savladala domaćina iz Železnika.

Crveno-beli su veliku prednost napravili na samom startu i tu, dvocifrenu razliku čuvali do kraja meča ne dopuštajući rivalu da im ozbiljnije pripreti.

Muhamad Faje je bio ključni igrač na početku duela i on je postigao čak 11 poena kada je Zvezda imala ukupno 16.

Na drugoj strani dominirao je Rit, što u odbrani što u napadu, ali mu se kasnije priključio i Dragan Apić koji je odigrao još jednu dominantnu utakmicu, predstavljajući problem ce celokupnu centarsku liniju šampiona Srbije.

Zvezda je konstantno tokom meča išla na oko 18 razlike, da bi FMP uspevao da se spušta, te u poslednjem kvartalu priđe i na jednocifren zaostatak.

Sredinom četvrtog kvartala proradio je Marko Jeremić i pogodio trojku i jedan težak šut, a Zvezda je nastavila da „luta“ u napadu i domaćin je uspeo da priđe na samo pet poena zaostatka.

Ipak, FMP nije uspeo da nastavi sa visokim tempom i dobrom igrom, te je Zvezda, preko Perperoglua i Reglenda, uspela da napravi mini-seriju i na tri minuta do kraja ponovo ode na dvocifrenu razliku.

Gosti su mirno ušli u završnicu meča i priveli meč kraju.

Crveno-beli ostvarili su i petu pobedu u isto toliko mečeva u regionalnom takmičenju, dok je FMP sada na učinku od dve pobede i tri poraza.

Ekipa Vladimira Jovanovića 2. novembra gostuje Igokei, dok izabranici Milana Tomića dan kasnije igraju derbi kola protiv Cedevite u Beogradu.

B92

Be the first to comment on "BREŠA JE BRZO ZABORAVLjENA: Zvezda slavila u Železniku i ostala nepobediva u ABA ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*