NESREĆA POD VELOM MISTERIJE: I dalje nema zvaničnih potvrda ko je bio u helikopteru koji se srušio pored stadiona Lestera!

Još nije zvanično potvrdjeno ko je bio u helikopteru vlasnika fudbalskog kluba Lester, Višaja Šrivadanaprabe, koji se sinoć srušio i izgoreo kraj stadiona „King Pauer“, neposredno po poletanju posle utakmice Premijer lige.

Bi-Bi-Si (BBC) je danas javio pozivajući se na izvor blizak porodici Šrivadanaprabe da je taj 60-godišnji Tajlandjain bio u helikopteru.

Ipak, više od devet sati od nesreće još nema zvaničnog saopštenja o tome ko je bio u helikopteru.

Policija još nije dala zvanično saopštenje o udesu, a nije ni klub.

Rano jutros je pomoćnik šefa Vatrogasne službe Lestešira Endru Brodi u Tviter poruci napisao da je to bila „ozbiljna i tragična“ nesreća i zamolio javnost „da ne spekuliše o uzroku ili o tome ko je uključen. Mislite na porodice, prijatelje, spasioce i klub i njihove navijače“.

Policija Lestera je saopštila da istražitelji, druge službe i klub utvrdjuju okolnosti pada helikoptera.

Po završetku utakmice Lestera i Vest Hema, helikopter vlasnika Lestera je poleteo sa stadiona kao i svaki put posle utakmice, ali se nekoliko sekundi kasnije u kovitu srušio na parking nekoliko stotina metara dalje, zapalio i izgoreo.

Veliki broj navijača Lestera je odmah došao u blizinu mesta pada, a britanski mediji navode da je dotrčao i golman Kasper Šmajhel.

Britanski list Dejli Telegraf javio je da su igrači Lestera i zaposleni, uključujući golmana Danca Kaspera Šmajhela, bivšeg golmana Lestera i Engleske Pitera Šiltona i navijača kluba vidjeni kako plaču dok je helikopter goreo.

List je naveo da je trebalo više od 20 minuta da se ugasi požar, pre no što su hitne službe mogle da pridju olupini helikoptera.

Šrivadanapraba je 2010. godine preuzeo Lester koji je šest godina kasnije osvojio titulu u Premijer ligi. Šrivadanaprabe, vlasnik „djuti-fri“ giganta „King Pauer“ je, po američkom privrednom časopisu „Forbs“, peti najbogatiji čovek Tajlanda.

BETA

Be the first to comment on "NESREĆA POD VELOM MISTERIJE: I dalje nema zvaničnih potvrda ko je bio u helikopteru koji se srušio pored stadiona Lestera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*