CRVENO-BELI BEZ ŠANSE NA ENFILDU: Poker Liverpula, Borjan spasao Zvezdu još težeg poraza!

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su još jedan ubedljiv poraz u Ligi šampiona, pošto je na „Enfildu“ Liverpul bio bolji rezultatom 4:0.

„Crveno-beli“ su odigrali bolje nego protiv Pari Sen Žermena pre nekoliko nedelja, ali su osetili svu moć engleskog predstavnika koji je prošle sezone igrao finale, a i ove je jedan od favorita za osvajanje trofeja.

Utakmica na čuvenom „Enfildu“ počela je iznenađujuće za domaće navijače jer su igrači Zvezde izašli veoma hrabro i napali protivnika visoko. Pokušavali su igrači Vladana Milojevića da u svakoj mogućoj situaciji vrše presing, što im se isplatilo u uvodnom delu meča.

„Crveni“ nisu uspevali da se povežu na početku i bilo je jasno da je srpski šampion imao mnogo hrabriji i odlučniji pristup nego u Parizu kada je doživeo debakl, posebno pošto je Milan Borjan sprečio Mohameda Salaha da postigne gol.

Međutim, bio je potreban samo jedan trenutak da Liverpul preokrene situaciju na terenu u svoju korist i on se dogodio u 20. minutu.

Posle izgubljene lopte Lorenca Ebesilija na sredini terena nije bilo spasa – Džerdan Šaćiri je proigrao Endrua Robertsona na levoj strani, ovaj vratio savršenu povratnu loptu na penal do Roberta Firmina. Brazilac je primio, zalomio na levu novu, a onda uz malo sreće zatresao mrežu Zvezde.

Velike ekipe poput ove Jirgena Klopa kažnjavaju i najmanju grešku, što su osetili „Crveno-beli“ na svojoj koži, pa je sledećih desetak minuta prošlo potpuno u znaku domaćih. Posle toga je ritam počeo da opada i, kada se činilo da će srpski šampion na odmor sa golom minusa, novi pad koncentracije doveo je do toga da se primi još jedan.

Džordžino Vajnaldum je osvojio loptu na sredini i prosledio je do Šaćirija koji neverovatnim potezom stvara šansu Salahu. Mekanim dodavanjem mu je omogućio situaciju 1 na 1, a ovoga puta on to nije propustio – 2:0 na poluvremenu.

Drugi deo igre nije mogao da počne gore po goste koji su u tim trenucima doživeli i malu nepravdu kada je nemački sudija dosudio nepostojeći penal za Engleze. Stojković je bio u duelu sa Maneom, zagradio ga, ali je Zibert na asistenciju pomoćnika iza gola pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Mohamed Salah i zakucao loptu po sredini gola.

Glavni arbitar je u nekoliko navrata frustrirao srpske igrače koji su skupljali žute kartone, pa je novi pad koncentracije u 77. minutu rezultirao drugim penalom – ovoga puta je Ben igrao rukom u kaznenom prostoru.

Pošto je Egipćanin napustio igru, Mane je šutirao, ali ga je Borjan pročitao i od prečke sprečio pogodak. Ipak, nije imao šanse tri minuta kasnije kada je Senegalac iskoristio asistenciju Danijela Staridža i postavio konačan rezultat.

Do kraja susreta je Liverpul imao prilike za još koji gol, ali je Borjan sačuvao mrežu.

Sledeću utakmicu u Ligi šampiona Zvezda igra protiv istog rivala 6. novembra na stadionu „Rajko Mitić“.

B92

Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ ŠANSE NA ENFILDU: Poker Liverpula, Borjan spasao Zvezdu još težeg poraza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*